SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Merkez Büro Sen İl Başkanı Bolakar; Türk Kadını Özveri ve Sevginin Anasıdır

Merkez Büro Sen İl Başkanı Bolakar; Türk Kadını Özveri ve Sevginin Anasıdır

A - +

Aksaray Haberleri - 07.03.2018 - 16:50

Merkez Büro Sen İl Başkanı Bolakar; Türk Kadını Özveri ve Sevginin Anasıdır

Merkez Büro Çalışanları Sendikası(Merkez Büro sen) Aksaray İl Başkanı İdris BOLAKAR, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Bolakar; “Dünya Kadınlar Günü her yıl 8 Mart’ta ülkemizde de kutlanan bir gündür. Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında kutlanmaya başlandı. Kadınlar gününün esas amacı kadınların haklarını hatırlatmak ve onların yalnız olmadıklarının vurgusunu yapmaktır. Aile birliğinin en önemli unsuru ve toplumun temel taşı olan Türk kadını daima özverinin, sevginin anası olmuş, tüm zorluklar karşısında fedakârlığını esirgememiş, hayatın her alanında bulunmuş, cephede kahraman askerimize cephane taşımış, Afrine giden askemizin Yörük anası olmuş, tüm alanlarda rol üstlenmiştir.

Kadının her şeyden önce bir anne olduğunu belirtmek, cennetin annelerin ayakları altında olduğunun Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in bir müjdesi olduğunu hatırlatmak isterim.

Dünyada özellikle Müslüman ülkelerde, çocukların ve kadınların zulüm altında bombalar altında can verdiği, çocukların açlıktan ve sefaletten öldüğü, öldürüldüğü bir dünya var. Kadın haklarının, çocuk haklarının, insan haklarının çiğnendiği bir atmosferde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü idrak ediyoruz.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında ve özel sektörde Mobbing (iş yerinde psikolojik taciz), cinsel tacizlerin arttığı, kadına ve erkeğe şiddetin arttığı, zorbaların çoğaldığı bu nedenle hukuk yoluna başvuran mağdur sayısındaki artışların gözlendiği bir zaman da bu günü idrak ediyoruz.

Tüm bu olumsuz durumlardan kurtularak, hukukun hakim olduğu, kadın-erkek her türlü şiddet, Mobbing , cinsel istismar, çocuk ,istismarcılarının en ağır cezayı alarak insanımızın rahat bir nefes alması temennimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazi eşleri ve annelerimiz olmak üzere; Hayatımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar selam ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021