SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Mera Islahı İle Otlaklar Gürleşti

Mera Islahı İle Otlaklar Gürleşti

A - +

Aksaray Haberleri - 20.05.2019 - 18:31

Mera Islahı İle Otlaklar Gürleşti

Aksaray hayvancılığını geliştirmek ve ekonomiye katma değer sağlamak amacı ile yapılan mera ıslah çalışmalarında istenen başarıya ulaşıldı. Daha önceden Aksaray merkez köylerinden Ataköy’de yapılan mera ıslah çalışmaları ile elde edilen gür otlaklara sürü sahipleri koyunlarını saldı.

Meraların açılışında söz alan İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, ‘’Bilindiği üzere ilimizde 264.000 büyükbaş 758.000 küçükbaş hayvan mevcuttur. Hayvan sayısı bakımından ilimiz Türkiye’de ilk 10 il arasında yer almaktadır. Bu büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ilkbahar aylarından kış aylarına kadar ilimizdeki meralarda otlatılmaktadır. İlimizin mera varlığı ise 187.000 hektardır. İlimizin çok az yağış alan iller arasında olması ve su kısıtı yüzünden ilimiz meralarının tamamının vasfı zayıf ve cılız karakterdedir. Bu durumun ortadan kaldırılması için bakanlığımız ve valiliğimizin talimatları ile müdürlüğümüz tarafından mera ıslahı projeleri uygulanmaktadır. Bugüne kadar il merkezindeki köyler ve ilçelerdeki köylerimiz dahil olmak üzere 80.124 dekar merada ıslah çalışması yapılmış 38.000 dekar hazine arazi de meraya çevrilmiştir. Bugün açılışını yapacağımız Ataköy meramızda 240 dekar olup gübreleme ve bakım çalışmaları ile şimdiki haline getirilerek ıslah edilmiştir. Ayrıca bu meradaki ıslah çalışmalarımız 2020 yılına kadar sürecektir. Amacımız ilimizdeki tüm meraları Ataköy’deki bu meramız gibi ıslah etmek ve tekrar Aksaray hayvancılığının hizmetine sokmaktır.’’ dedi.

Mera açılış programına Aksaray Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, STK başkanları, Ataköy muhtarı ve köy halkı katılım sağladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021