SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Mahremiyet Eğitimleri Devam Ediyor

Mahremiyet Eğitimleri Devam Ediyor

A - +

Aksaray Haberleri - 13.03.2018 - 13:25

Mahremiyet Eğitimleri Devam Ediyor

Son zamanlarda artan çocuk istismarı ve taciz vakalarına karşı, çocukları ve ailelerini bilinçlendirmek üzere gönüllü “Mahremiyet Eğitimi” veriliyor.

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Emine Özdemir, Çocuk Gelişim Uzmanı Fatma Azize Kocabey ve Hemşire Özlem İriş tarafından, Zafer Anaokuluna devam eden 3-5 yaş grubunda ki 80 minik öğrenciye “Mahremiyet” eğitimi verildi.

Dr. Özdemir ve Çocuk Gelişim Uzmanı Kocabey, anaokuluna devam eden miniklere, güven, iyi ve kötü insanlar, mahrem bölgeler ve taciz dokunuşlarını oyun eşliğinde anlattı.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özdemir, “Mahremiyet Eğitimi talebi Zafer Anaokulu Müdiresi Tuba Yılmaz’dan geldi. Çocuklarımızı taciz ve istismarlara karşı bilinçlendirmek, toplumsal direnç oluşturmak için minik öğrencilerimizi ziyaret ettik. Çocuklarımızın vücutlarını tanımaları yardımcı olarak, onlara oyun tadında güven nedir?, kimlere güvenilir?, iyi ve kötü insanlar?, mahrem bölgeleri ve taciz dokunuşlarını anlattık. Oldukça faydalı oldu. Talep gelmesi halinde Aksaray’da bulunan diğer anaokulu ve okullarda da mahremiyet eğitimi verebiliriz” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021