SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Mahalle sakinlerinden Baz İstasyonu Tepkisi

Mahalle sakinlerinden Baz İstasyonu Tepkisi

A - +

Aksaray Haberleri - 04.03.2015 - 12:59

Mahalle sakinlerinden Baz İstasyonu Tepkisi

Aksaray’da, mahallelerine baz istasyonu kurulmasını istemeyen vatandaşlar, baz istasyonu yapılacak alanı araçlarıyla kapattıktan sonra firmanın açtığı temel atma çukurunu da kapattı.
Ereğlikapı mahallesine bir GSM operatörünün baz istasyonu yapılacağını öğrenen mahalle sakinleri sokağa döküldü. Baz istasyonu yapılacak alanı araçları ile kapatan mahalle sakinleri, firmanın arazide açtığı temel atma çukurunu da kapattı. Çoluk çocuk, kadın erkek demeden sokağa dökülen mahalle sakinleri, baz istasyonu kurulumu için gelen firma yetkililerine izin vermezken, polis ekipleri olaya müdahale etti. Polis ekipleri firma yetkililerini de alarak polis merkezine giderken, mahalle sakinleri rahat bir nefes aldı.
Mahalle sakinlerinden Hüyesin En, mahallelerinde hiçbir olay çıkmadığını belirterek “Ama buraya geliyorlar, 30 bin kişinin içine baz istasyonu kuruyorlar. Bu nedenle de millet hep ayaklanacak. Biz, baz istasyonu falan istemiyoruz. Çukuru o açsın biz dolduracağız” dedi.
Mahalle sakini Abdurrahman Sezer de, “Biz mahalle olarak bu baz istasyonunu istemiyoruz. Onlar çukuru açsınlar, biz dolduracağız. Onlar sabah açarlar biz akşam doldururuz. Tam mahallenin ortasına, çoluk çocuğun içine olmaz kardeşim” şeklinde konuştu.
Baz istasyonu istemediklerini belirten Bahar Vural da, şunları söyledi: “Biz burada istemiyoruz. Çünkü bizim burada her yer apartman binası. Radyasyona uğramak istemiyoruz. Benim bir aylık çocuğum var. Karşı apartmandakiler zaten küçücük. Kaç kanser hastası var burada. Bu kadar hastalık zaten yeter, evimizdeki radyasyonlar zaten bize yeter. Zaten ileride var bir tane, buna ne gerek var ki”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021