SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Kurban Bayramı Öncesi VHO’dan Uyarı

Kurban Bayramı Öncesi VHO’dan Uyarı

A - +

Aksaray Haberleri - 12.08.2015 - 15:03

Kurban Bayramı Öncesi VHO’dan Uyarı

Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Önder Yıldız, Kurban Bayramı öncesi önemli uyarılarda bulundu. Başkan Yıldız, “Veteriner hekim kontrolü dışında yetiştirilen, sevki yapılan ve satışa sunulan hayvanlar, bulaşıcı ve salgın hayvan hastalıklarının yayılma riskini arttırmakta ve bu hayvanlardan elde edilen etler insan sağlığı açısından önemli bir risk oluşturmaktadır” dedi.

Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Önder Yıldız, Kurban Bayramı öncesi kurbanlıkların alımı ve sonrasında kesimi noktasında önemli uyarılarda bulundu.

Başkan Yıldız, “Kurban Bayramında, binlerce büyükbaş ve küçükbaş hayvanın nakli ve kesimi yapılmaktadır. Bu miktar, ülkemizde yıllık olarak kesilen hayvan miktarının yüzde 25’dir. Bu kadar büyük sayıda hayvanın bu kadar kısa sürede nakledilmesi ve kesilmesi, gerekli tedbirler alınmadığı ve gerekli alt yapı oluşturulmadığı takdirde, insan sağlığı, hayvan sağlığı ve çevre ile ilgili sorunları da beraberinde getirmektedir. Bunun yanında, kullanılamayan hayvansal yan ürünler nedeniyle büyük ekonomik kayıplar oluşmaktadır.

Özellikle, veteriner hekim kontrolü dışında yetiştirilen, sevki yapılan ve satışa sunulan hayvanlar, bulaşıcı ve salgın hayvan hastalıklarının yayılma riskini arttırmakta ve bu hayvanlardan elde edilen etler insan sağlığı açısından önemli bir risk oluşturmaktadır” dedi.

Başkan Yıldız , “Şehrimizde kurbanlık hayvanların sokaklarda dolaştırılması satın alınan hayvanların uygun olmayan kesim noktalarında kesilmesi tehlikenin boyutunu arttırmaktadır.

Halkımızın ibadetini rahat huzur içerisinde yapabilmesi, üreticilerimizin ürettikleri hayvanı uygun şartlarda satışlarını yapabilmeleri kurban bayramının bayram ruhuna uygun tarzda kutlanması; Kurban Bayramında insan sağlığı ve hayvan sağlığının korunması ve hayvanlarında hayvan refahı ve gerekli hijyen şartlarına uygun olarak kesilmesini ve çevre kirliliğini önlenmesini sağlamak ve kurban bayramı ile ilgili olumsuzlukların giderilmesi Veteriner Hekimleri Odası ve Veteriner Hekimler olarak amacımızdır” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021