SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Kreş Desteği Yüzleri Güldürüyor

Kreş Desteği Yüzleri Güldürüyor

A - +

Aksaray Haberleri - 03.09.2018 - 12:14

Kreş Desteği Yüzleri Güldürüyor

İŞKUR tarafından sağlanan Çocuk Bakım Desteğinden yararlanan, tekstil sektöründe çalışan Ayben ŞAHİN “Aksaray’da kadınların artık çalışma hayatı içerisinde daha fazla yer aldığını görmek beni memnun ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’ a, Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bu teşvik sayesinde kreş sorununu düşünmeden güçlü bir şekilde üretimde çalışıyorum. Kadınlarımızın her geçen gün Aksaray’da çalışma hayatında yer alması ve geçmiş dönemde karşılaştığı sorunların üstesinden rahatlıkla gelmesi, Cumhurbaşkanımızın kadınlarımıza vermiş olduğu değerin bir ifadesidir. Temennim destekten çok sayıda kadının yararlanarak istihdamda yer almasıdır. İŞKUR verilerine göre Türkiye genelinde kadın istihdamında Aksaray 5. sıradadır. Artık kadın girişimciler, kadın işveren ve işçiler çalışmayan kadınlar için daha iyi bir rol model olacaktır. Bir kez daha bu teşvik nedeniyle Cumhurbaşkanımıza ve devlet yönetiminde kadınları en güçlü şekilde temsil eden bakanım Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’ a teşekkür ediyorum.”

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Ulusal İstihdam Stratejik Hedefleri doğrultusunda kadının işgücüne katılım oranı 2023 yılında %41’e çıkarılması hedeflenmektedir. Ayrıca bu hedefler Cumhuriyetimizin 100. yıl hedefleri içerisinde de yer almaktadır. Bakanlığımızın çalışma hayatı içerisinde kadınların karşılaştığı sorunlara karşı getirdiği düzenlemeler ile kadın istihdamında artış görülmektedir. İşverenler İlave İstihdam Teşvikinde 18 yaş üstü kadınlar için en az 883 TL’lik destekten 18 ay yararlanacaktır. Kadın istihdamının artırılması ve kadınların çalışma hayatında karşılaştıkları sorunları çözmek amacıyla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak işbaşı eğitim programları, meslek edindirme kursları, mesleki beceri ve eğitim işbirliği geliştirme protokolü kapsamında İŞKUR aracılığı ile istihdam edilen kadınların 2 ile 5 yaş arasında çocukları için aylık 400 TL kreş desteği verilmektedir. Bakım desteğinden yalnızca 2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe/gündüz bakım evine devam eden kadın kursiyer ile katılımcılar yararlanabilecektir. Destekten yalnızca bir çocuk için ve planlanan kurs süresi kadar yararlanabilecektir. Kursun planlanan süreden önce sona ermesi halinde bakım desteği de sona erecektir. Bu destek 01.04.2018 ve sonrasında açılacak kurs programlarını kapsamaktadır.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021