SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » KÖYDES Kapsamında Aksaray’a 9 Milyon 695 Bin TL ödenek

KÖYDES Kapsamında Aksaray’a 9 Milyon 695 Bin TL ödenek

A - +

Aksaray Haberleri - 23.03.2017 - 12:40

KÖYDES Kapsamında Aksaray’a 9 Milyon 695 Bin TL ödenek

Susuz veya suyu yetersiz köy ve bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kaliteli ve standartlarının yükseltilmesi, küçük ölçekli sulama altyapısının geliştirilmesi ile köy atık su altyapısının iyileştirilmesi için uygulanmakta olan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesinin 2017 yılı ödenekleri belli oldu.

Aksaray’a geçen yıldan 5 Milyon 912 Bin TL daha fazla ödenek ayrılarak 2017 yılı için 9 Milyon 695 bin 76TL ödenek tahsisi edildi.

Vali Aykut Pekmez, merkez ve ilçelere tahsis edilecek ödeneklerin köylerin öncelikli ihtiyaçları göz önünde bulundurularak harcanacağını belirtti.

Valilik Toplantı salonunda Vali Aykut Pekmez başkanlığında KÖYDES 2017 Tahsisat Komisyonu toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Yardımcısı Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Haluk Sezen, İlçe Kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün ve ilgili İl Müdürleri katıldı.

—Ödenekler ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılacak

Vali Aykut Pekmez yaptığı açıklamada KÖYDES projeleri için tahsis edilen ödeneklerin temel altyapı hizmetleri; içme suyu, yol, köy içi kilitli parke taşı döşemesi, kanalizasyon gibi işler için kullanıldığını, Aksaray’da ağırlıklı olarak içme suyu ve parke taşı döşemesi işlerinin yapıldığını söyledi.

2017 yılı KÖYDES Projeleri için Aksaray’a 9 milyon 695 bin 76TL ödenek ayrıldığını ifade eden Vali Pekmez, “Geçen yıl ayrılan bütçenin büyük bir kısmını kilitli parke taşı yapımı için kullanıldı. Bu yıl da merkez ve ilçe köylerimizden kilitli parke taşı talebi alıyoruz. KÖYDES kapsamında ayrılan paranın büyük bir bölümünü yol bakımı ve kilitli parke taşı yapımında kullanmayı düşünüyoruz” dedi.

Vali Pekmez, yapılacak işlerin ihale süreçlerinin kısa sürede sonuçlandırılması ve işlere hemen başlatılması talimatını yineleyerek işlerin yakından takip edilerek kontrol ve denetimleri noktasında aksamaya meydan verilmemesini istedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021