SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Koruma altındaki çocuklar koruyucu ailelerin şefkati ile büyüyor

Koruma altındaki çocuklar koruyucu ailelerin şefkati ile büyüyor

A - +

Aksaray Haberleri - 21.11.2016 - 14:14

Koruma altındaki çocuklar koruyucu ailelerin şefkati ile büyüyor

Aksaray’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün koruma altına aldığı çocuklar; koruyucu aile olmak isteyen; yapılan araştırmaların ardından koruyucu aile olabilecekleri belirlenen kişi veya ailelere veriliyor. Anne, baba ve çocukların bulunduğu aile ortamına giren çocuklar ailelerin şefkati ile büyüyor.

Vali Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile Down Sendromlu bir çocuğun koruyucu ailesi olan Kargın ailesini evlerinde ziyaret etti.

2 çocuğu bulunan Kargın çifti ile görüşen Yeşim Pekmez; her çocuğun aile sevgisine ihtiyacı olduğunu belirterek özellikle engelli çocukların koruyucu aileliğini üstlenip, onları evlatları ile birlikte yetiştiren Kargın ailesini tebrik etti.

Devletin koruma altına aldığı çocukların her türlü ihtiyacını karşıladığını belirten Pekmez; koruyucu aile hizmetleri konusunda İl Müdürü İsrafil Aktürk’ten bilgi aldı. Aktürk; koruyucu aile olmak isteyen herkesin bu uygulama için müracaatta bulunabileceğini söyledi.

Yapılan incelemelerin ardından uygun şartları taşıyanların uygulamaya alındığını ve koruma altındaki çocukların bu kişi veya ailelerin yanına verildiğini belirten Aktürk; Aksaray da önemli sayıda ailenin devlet koruması altındaki çocukların koruyucu aileliğini yaptığını bildirdi.

Vali Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez; Kargın çiftinin bütün ailelere örnek olması dileğinde bulunarak; “Devletimiz bu çocukların her türlü ihtiyacını karşılıyor. Bakıma muhtaç bir çocuğun koruyucu aile olunması durumda ise engel durumlarına göre aileye bakım için ödeme de bulunuluyor. Kargın çiftimiz 2 çocukları olduğu halde Down sendromu olan bir çocuğumuzun koruyucu aileliğini üstlenmiş. Kardeşlerin birbirlerine olan ilgisi ve çocuğumuzun mutluluğuna bizlerde şahit olduk. Kargın çiftimize çok teşekkür ediyoruz. Bütün Aksaraylılara bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Durumu uygun ailelere bu uygulamadan yararlanmaları için çağrıda bulunuyoruz. Sizlerde bir çocuğumuzun koruyucu ailesi olabilirsiniz. ”dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021