SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » KOP’tan Çiftçilere Destek

KOP’tan Çiftçilere Destek

A - +

Aksaray Haberleri - 12.05.2017 - 14:33

KOP’tan Çiftçilere Destek

Aksaray Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteği ile ”Yaz Seracılığında Kadın Eli”,” Bağcılığı Geliştirme”, ”Arı Yetiştiriciliği” Projeleri kapsamında 25 Çiftçimize Arı ve Arı malzemeleri, 8 çiftçimize plastik örtülü yüksek tünel sera ve 5 çiftçimize de Yüksek telli bağ sistemi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen fidan dağıtım törenine Vali Aykut Pekmez, İl Emniyet Müdür Ali Karabağ, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Ziraat Odası Başkanı Emin KOÇAK, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami ZABUN ve çiftçiler katıldı.

Programda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami ZABUN Yaz seracılığında Kadın Eli Projesi Merkez Gücünkaya köyünde 8 çiftçi ile uygulanacağını, toplamda 7.580 m2’lik plastik örtülü yüksek tünel yapılacağını belirtti. Arı Yetiştiriciliği Projesi kapsamında ise 25 çiftçiye Arı ve Arıcılıkta lazım olacak her türlü teçhizatın verileceğini belirtti. Son olarak Bağcılığı Geliştirme Proje ile 5 çiftçimize kurulacak 5’er dekarlık bağlar ile tekniğe uygun bağ tesisi kurularak daha kaliteli ve verimli çeşitler yetiştirebileceklerini söyledi.

KOP İdaresi Başkanı Bostancı yaptığı konuşmada; ‘Aksaray’a 2015 yılı içerisinde KOP’tan destek verilemediğini, 2016 da 4 projeye 150 Bin TL destek verdiklerini ve nu yılda başvuruların halen devam ettiğini belirterek Aksaray’dan daha fazla proje beklediklerini belirtti.

Vali Aykut Pekmez, ‘Aksaray sulak arazi bakımından zayıf olmasına rağmen belli bir ürün çeşidine sahip. Ancak bu ürün çeşidini ve verimini arttırmamız gerekiyor. KOP İdaresince desteklenen projelerimizde bu ürün çeşidini arttırmanın ilk adımları olacak. Biz de Özel İdare olarak sebze ve meyve konusunda destek vermeye çalışıyoruz. Geçen yıllarda da bu yılda da ayırdığımız kaynakla sebze fidelerini dağıttık. Seracılık Ülkemizin birçok yerinde uygulanıyor, inşallah ilimizde de sebze ve meyve konusunda seracılık aracılığı ile üretimimiz artmış olacak. Bağcılık daha önceden ilimizde yapılmış olmasına rağmen bu gün yeterli seviyede değiliz. Bu ve benzeri projeler ile bağcılıkta da Aksaray’ımız hak ettiği yerde olacaktır. Projelerin yapılması ve uygulanmasında emeği geçen KOP idaresi, İl müdürlüğümüz personelleri ve müteşebbis ruhu ile bu projelere katılan çiftçilerimize teşekkür ediyorum, İlimiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum’ dedi.

Programın sonunda katılımcı çiftçilere hediye çekleri taktim edildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021