SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Köprüler Tarihi Dokuya Uygun Olacak

Köprüler Tarihi Dokuya Uygun Olacak

A - +

Aksaray Haberleri - 18.08.2015 - 12:37

Köprüler Tarihi Dokuya Uygun Olacak

ULUIRMAK ÜZERİNE MODERN YAYA KÖPRÜLERİ İNŞA EDİLİYOR
Aksaray Belediyesi tarafından Uluırmak üzerine yapılması planlanan 4 adet yaya köprüsünün yapımına başlandı. Çelik konstrüksiyona ahşap kaplama şeklinde yapılan köprülerin 2’si tamamlandı. Kalan diğer yaya köprülerinin yapımı ise sürüyor.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Uluırmak üzerine yapılan yaya köprülerini yerinde inceledi. Yaya köprülerinin tarihi dokuya uygun olması için ayrıca ehemmiyet gösterildiğini kaydeden Başkan Yazgı, yapımı devam eden köprülerin yaya ulaşımını kolaylaştıracağını söyledi.

Özellikle Küçük Bölçek Mahallesine geçişi sağlayan Debbağlar Köprüsü ile Tarihi Baş köprüde insanların karşıdan karşıya geçerken zor anlar yaşadığını aktaran Başkan Yazgı, “Yaptığımız bu yaya köprüleri ile artık insanlarımız araç trafiğine takılmadan güvenli bir şekilde karşıdan karşıda geçebilecek” dedi.

Başkan Yazgı, Pamucak Yaya köprüsü ile Cumhuriyet Mahallesinde DSİ kanalı üzerine yapılan köprünün tamamlandığını söyledi. Küçük Bölcek Mahallesindeki Debbağlar köprüsü ile Sofular ve Hasas Mahallesinde Baş köprü yanındaki yaya köprüsünün yapımının sürdüğünü açıkladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021