SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Kısa Vadede Fakülte Sayısı 13’e Yükselecek

Kısa Vadede Fakülte Sayısı 13’e Yükselecek

A - +

Aksaray Haberleri - 07.07.2015 - 13:24

Kısa Vadede Fakülte Sayısı 13’e Yükselecek

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kurulması planlanan Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi ve dönüştürülmesi planlanan Spor Bilimleri Fakültesi ile İşletme Fakültesi’nin ardından, ASÜ’deki fakülte sayısının 13’e yükseleceğini belirtti. Rektör Şahin, Hukuk Fakültesi için de şartların araştırıldığını kaydetti.

– Sağlık Alanındaki Yatırımlar Artacak –

Yerel medya ziyaretlerini sürdüren ASÜ Rektörü Şahin, Aksaray’ın ve Aksaray Üniversitesi’nin büyümesini önemsediklerini ifade ederek, “Şehrimizin ve üniversitemizin gelişmesi tek başına bizim yapacağımız bir iş değil. El birliği içinde olursak ve herkes işin bir ucundan tutarsa, şehrimizin de üniversitemizin de önü açılır” dedi. Şehrin ve üniversitenin gelişmesi için planladıkları çalışmalardan söz eden ve hayatta karşılığı olan yatırımlar yapmaya çalıştıklarını belirten Prof. Şahin, “Bundan önce İktisadi İlimler, Fen-Edebiyat, Eğitim ve Mühendislik alanlarına ağırlık vererek büyümeye çalıştık. Türkiye’de, yatırım yaptığınız zaman karşılığını net olarak alabileceğiniz önemli alanlardan birisi de sağlıktır. Üniversite olarak sağlık konusundaki yatırımları arttırmak amacındayız. Anımsanacağı üzere Tıp Fakültesi ile alakalı çalışmaları hızlandırdık ve Senato Kararı YÖK’ten geçti. Şimdi karar Bakanlar Kurulu’nda görüşülecek. Süreç devam ediyor. Bir sorun çıkmayacağını umuyoruz” dedi.

– Şehrin Tüm Dinamikleri Tek Ses Olmalı –

Tıp Fakültesi’nin yanı sıra Sağlık Bilimleri Fakültesi için de Senato Kararı aldıklarını söyleyen ve sağlık altyapısını geniş bir zemine yaymak istediklerinden söz eden Rektör Şahin, “Tıp Fakültesi kurulduğunda Doktor, Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulduğunda ise doktorlarla birlikte çalışan ekibi yetiştiriyorsunuz. Aksaray’da sağlık altyapısını geniş bir zemine yerleştirmek ve onun üzerinde Tıp Fakültesi’ni yükseltmek istiyoruz. Bu hususta yerel idareciler, siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve medyadan destek istiyoruz. Bir konuyu sadece üniversitenin istemesi yetmeyebilir. Şehrin tüm dinamikleri her platformda aynı şeyi söylerse, mesafe almamız daha da kolaylaşır” dedi.

– Hukuk Fakültesi İçin Şartlar Araştırılıyor –

Yeni fakülte kurmanın yanı sıra yüksekokulları fakülteye çevirmek için çalışmaların sürdüğünü de vurgulayan Şahin, bu kapsamda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu Spor Bilimleri Fakültesi’ne, Şereflikoçhisar’da bulunan Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu’nu ise İşletme Fakültesi’ne dönüştüreceklerini belirterek, “Tüm süreçlerin sorunsuz şekilde tamamlanması durumunda, 9 olan fakülte sayısı 13’e yükselecek” dedi. ASÜ Rektörü, Hukuk Fakültesi ile alakalı gerekli olan özel şartları da araştırdıklarını vurgulayarak, “Tüm bunlar olduğunda, ASÜ’de, fakülteleşme süreci büyük ölçüde tamamlanmış olacak ve derinleşme çalışmaları hız kazanacak” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin yerel medya gezisi kapsamında sırasıyla ART Televizyonu sahibi Fikret Irmak, Portal ve Ekspres Gazetelerinin sahibi ve Sabah Gazetesi Temsilcisi Harun Atalay, Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar ve Rota Gazetesi Yöneticisi Mustafa Avcı, Köşe Yazarları Ergün Ulu ve Ahmet Erbaş’la görüştü.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021