SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Kış Lastiği Uygulaması başladı

Kış Lastiği Uygulaması başladı

A - +

Aksaray Haberleri - 06.12.2018 - 10:53

Kış Lastiği Uygulaması başladı

01.04.2017 tarih ve 30025 sayılı Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğuyla İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğinin usul ve esaslar başlıklı 5. Maddesi gereğince;

(1) Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 01 Aralık ile takip eden yılın 01 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur.

(2) İl sınırları içerisinde, kış lastiği uygulaması yapılıp yapılmayacağı ortalama yerel sıcaklar dikkate alınarak ilgili Valiliklerce belirlenir ve gerekli duyurular yapılır.

(3) Valilikler, kış lastiği uygulamasını, Bakanlıkça belirlenen tarih aralığındaki sürenin öncesinde ve/veya sonrasında 1’er ay arttırabilir.

Kış lastiği kullanma zorunluluğunun amaç ve hedeflerine uygun gerçekleşmesi ve trafik kazalarının oluşmasında önemli rol oynayan kış mevsimi koşulları ve trafik güvenliğine yönelik olumsuzluklar dikkate alınarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca (A) türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde de her yılın 01 Aralık ile takip eden yılın 01 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur.

İlimizde yaşanan iklim koşulları göz önüne alınarak; il sınırlarımız içerisinde karayolunda seyreden yük ve yolcu taşımacılığında kullanılan tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca (A) türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde kış lastiği kullanılması ve kış lastiği uygulamasının il-ilçe merkezimizde 2018-2019 kış dönemi için 01.12.2018 ile 01.04.2019 tarihleri arasında yapılması uygun görülmüştür.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021