SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İlçe Haberleri » Ağaçören Haberleri » Kaymakam Erdoğan, Çocukların ilgi odağı oldu

Kaymakam Erdoğan, Çocukların ilgi odağı oldu

A - +

Ağaçören Haberleri - 02.10.2018 - 17:13

Kaymakam Erdoğan, Çocukların ilgi odağı oldu

Ağaçören İlçe Kaymakamı Zikrullah ERDOĞAN beraberinde İlçe milli Eğitim Müdürü Nihat YALVAÇ ile birlikte Ağaçören Anaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Anaokulu hakkında bilgiler alan kaymakam Zikrullah ERDOĞAN, tek tek bütün minik öğrencilerle tanışıp, minik öğrencilere oyuncak dağıtıp, miniklerle çeşitli oyunlar oynadı.

Kaymakam ERDOĞAN, ”Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun varolan yeteneklerini görünür kılmaktır. Yetişen çocuklar, daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterirler. Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir.
Çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan; bedensel, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bir süreçtir. Bu nedenle, çocuğun küçük yaşlarda sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesi önem kazanmaktadır.
Sağlıklı ve istenilen davranışlara sahip çocuklar yetiştirmek, onların gelişim özelliklerini ve bu özellikler doğrultusunda gereksinimlerinin neler olduğunu bilmeye bağlıdır.” diyerek okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaptı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021