SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Kayıp Çifti Kiralık Katıl öldürmüş

Kayıp Çifti Kiralık Katıl öldürmüş

A - +

Aksaray Haberleri - 16.02.2015 - 14:23

Kayıp Çifti Kiralık Katıl öldürmüş

Aksaray’da geçtiğimiz hafta kayıp olan ve daha sonra 3’er kurşunla öldürülmüş olarak dere yatağında cesetleri bulunan yaşlı çiftin, yeğenleri tarafından kiralık katil tutularak mal varlığına konmak için öldürtüğü ortaya çıktı.
Olay, yaklaşık 10 gün önce Aksaray merkeze bağlı Sağlık kasabasında meydana gelmişti. Kasabada çiftçilik yapan Kadir Akel (52) ile dini nikahlı eşi Yeni Dünya Doğu (52) ortadan kaybolunca polis ve jandarmaya haber verilmişti. Yapılan araştırmalar neticesinde yaşlı çift bir hafta sonra köy yolunda bulunan dere yatağında 3’er kurşunla öldürülmüş olarak bulundu.

CİNAYETİN ARDINDAN GÜRCİSTAN’A KAÇTI
Olayın ardından araştırmayı derinleştiren jandarma ve polis, yaşlı çifti Yeni Dünya Doğu’nun öz yeğeni olan Murat D. (32) ve Ali B.’nin (24) kaçırdığını belirledi. Bunun üzerine şüphelilerin peşine düşen güvenlik güçleri, Murat D.’yi yakaladı. Murat D. ilk çıktığı mahkemeden denetimli serbestlik kapsamında serbest kaldı. Güvenlik güçleri, bu kez de Ali B.’nin peşine düştü. Araştırmalar kapsamında Ali B.’nin önce İstanbul’a, buradan da Gürcistan’a kaçtığını tespit eden jandarma ve polis güvenlik önlemlerini daha da artırarak şahsın Türkiye’ye giriş yapmasını bekledi. Bir gün sonra şüpheli şahıs, Türkiye’ye giriş yapması üzerine Yozgat Polisi tarafından yakalandı.

KİRALIK KATİL YOZGAT’TA YAKALANDI
Ardından Aksaray’a getirilen Ali B., burada yeniden gözaltına alınan Murat D. ile çapraz sorguya çekildi. Yapılan sorgulamalarda Yeni Dünya Doğu’nun öz yeğeni olan Murat D.’nin teyzesinin mal varlığına sahip olabilmek için kiralık katil olarak Ali B.’yi tuttuğu ve yaşlı çifti beraber kaçırdıkları ortaya çıktı. Yaşlı çiftçi kendi araçları ile kaçırdıkları gün gece yarısı köy yolunda Ali B. tarafından 3’er kurşun sıkılarak öldürüldüğü belirlendi. Cinayetin ardından Ali B.’nin Konya’da yaşayan Murat D’yi öldürdükleri eniştesi Kadir Akel’in aracı ile Konya’ya götürdüğü belirlendi. Aksaray’a gelen Ali B.’nin burada sanayi sitesinde bulunan bir hurdacıyla anlaşarak araca çadır çektirip hurdacıya bıraktıktan İstanbul’a gidip buradan da uçakla Gürcistan’a kaçtığı ortaya çıktı.

TEYZESİNİN MAL VARLIĞI İÇİN KİRALIK KATİL TUTMUŞ
Gözaltına alınan cinayet zanlısı Ali B., ifadesinde olayı soğuk kanlılıkla anlattı. Zanlı ifadesinde “Beni Murat D. isimli arkadaşım aradı ve görüşmek istediğini söyledi. Benimle Aksaray’da buluştu. Bana teyzesi olan Yeni Dünya Doğu’nun üstünde büyük mal varlığı olduğunu, teyzesi ölürse malların kendisine kalacağını söyledi. Bana bunları öldürürsek malları yarı yarıya bölüşeceğiz dedi. Beraber plan yaptık ve Sağlık kasabasındaki teyzesinin dini nikahlı olarak yaşadığı kocası Kadir Akel’in evine gittik. Burada yemek yemek için Aksaray’a gidelim teklifinde bulunduk. Onlarda kabul etti ve daha sonra Aksaray’da yemek yedik. Biraz gezelim deyince de hayır demediler, bizimle gezmeye başladılar. Çünkü bizden şüphelenmediler. Murat kadının akrabasıydı. Aksaray Ortaköy ilçesi arasında bulunan Nurgöz köyü yakınlarında kanal kenarına aracı çekerek ikisine 3’er el ateş ederek vurdum ve dere yatağına attık. Daha sonra Aksaray merkeze geldik. Murat D. Konya’da ikamet ettiği için Kadir Akel’e ait araç ile Murat’ı Konya’daki evine bıraktım. Ardından aynı oto ile Aksaray’a gelerek sanayi sitesinde bir hurdacıya gittim. Aracın sıkıntılı olduğunu ve bu nedenle burada biraz durması için anlaştım. Hurdacı da bunu kabul etti ve araca çadır çekerek plakalarını söküp orada bıraktım. Daha sonra İstanbul’a giderek uçakla Gürcistan’a gittim. Burada biraz kaldıktan sonra tekrar Aksaray’a gelmek için otobüse bindim. Yozgat’ta polise yakalandım” dediği öğrenildi.
Emniyette yapılan sorgulamalarının ardından Aksaray Adliyesi’ne çıkarılan yeğen Murat D. ve kiralık katili Ali B. mahkemece tutuklanarak Aksaray Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’na teslim edildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021