SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » KAŞLI’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

KAŞLI’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

A - +

Aksaray Haberleri - 03.12.2018 - 10:06

KAŞLI’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Aksaray Milletvekili Ramazan KAŞLI’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı;

Engelliler toplumumuzun birer parçasıdır. Onları yaşamın her alanında yanımızda görmek engellerini aşarak yaşama sımsıkı sarılmaları konusunda onlara destek olmak yarının birer engelli adayı olduğunun farkında olan herkesin insanlık görevidir.

Engelli veya engelsiz tüm yurttaşlarımızın toplumsal yaşamda etkin bir şekilde yer alabilmesi, fırsat eşitliğinden yararlanması ve hiçbir ayrımcılığa uğramadan haklarının korunması geleceğe güvenle bakmamızın temel şartıdır.

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir tarihtir. Şunu gururla ifade etmek isterim ki; ülkemizde engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, son yıllarda fevkalade artmış ve değişen koşullara uygun olarak da artmaya devam etmektedir.

Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok mucizesine şahit oluyor onların yaşama sevinciyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz.

Kendilerini farklı noktada gören engelli vatandaşların motivasyonlarının arttırılması açısından ve hayata bakışlarını daha olumlu kılması açısından güzel örneklere şahit oluyoruz. Bunun en güzel örneğini bu yıl Ampüte Milli futbol takımımız dünya kupasında finale yükselerek Angola’yla finalde karşılaşarak berabere kalıp, penaltılarla yenilerek 2’nci olmuş ancak o kahramanlarımız Büyük Türk Milletinin gönlünde şampiyon olmuş, göğsümüzü kabartarak ülkemizin uluslararası arenada tanıtımına büyük katkıları olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle; Sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri azimle, inançla aşan tüm engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021