SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Kaşlı’dan 3 Aralık Dünya Engelliler günü mesajı

Kaşlı’dan 3 Aralık Dünya Engelliler günü mesajı

A - +

Aksaray Haberleri - 03.12.2017 - 11:26

Kaşlı’dan 3 Aralık Dünya Engelliler günü mesajı

MHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Kaşlı; “Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında aldığı bir kararla Dünya Engelliler Günü ilan edilen 3 Aralık, engeli olan bireylerin topluma kazandırılması ve sorunlarının gündeme getirilmesi amacıyla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.
Bilindiği üzere; engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur.
Aziz milletimizin inancı ve gelenekleri de yaşlıya, hastaya, garibe, ihtiyaç sahibine yardım etmeyi emretmektedir. Bir ülkenin huzuru, ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabilir. Engeli olan vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumumuzu güçlendirecektir.
Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan aslında bir engelli adayıdır ve her insan aniden bu hizmetlere muhtaç duruma gelebilir. Dolayısıyla engeli olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını doğru tespit etmek, seslerini daha çok duymak, sorunlarına kalıcı çözümler üretmek toplumsal bağlarımızı kuvvetlendirmek ve gönül köprüleri tesis etmek adına son derece önem arz etmektedir.
Devletimizin ekonomi, siyaset, yatırım ve kalkınma alanlarında attığı dev adımlar engeli olan vatandaşlarımız adına da olumlu neticeler vermiş, hayata geçirilen sosyal politikalar neticesinde engeli olan bireylerin çok daha kapsamlı hizmetlerden yararlanmasına olanak sağlanmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle, sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri ve insanların zihinlerindeki engelleri aşarak hayatın her alanında başarıyla yer alan engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021