SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası kutlandı

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası kutlandı

A - +

Aksaray Haberleri - 06.05.2015 - 14:34

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası kutlandı

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması, trafikte yaşanan can ve mal kayıplarının azaltılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan ‘Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası’ Aksaray’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinliğe katılan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, trafik güvenliğine dikkat çekti ve toplumun her bireyinde bu bilincin olması gerektiğini vurguladı.

Trafik Haftası kutlamaları çerçevesinde Efor Alışveriş Merkezi Sergi Salonunda Aksaray Belediyesi, İl Jandarma, Emniyet Müdürlüğü, Karayolları, Afad, ve 112 Acil Servis tarafından stantlar açıldı. Açılışa Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. İl Jandarma Komutanı Ölmez, her yıl mayıs ayında kutlanan trafik haftası ile her türlü olumsuzlara karşı farkındalık oluştuğunu değindi. Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ise trafik kazalarının mal ve can kaybını önlemek adına, okullarda eğitim seminerleri düzenlendiğini açıkladı.

Trafik Güvenliği ve şehir içi trafiğin düzenlenmesi adına Aksaray Belediyesi olarak önemli projelere öncülük edildiğini açıklayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, araçlar ve yayalar olmak üzere trafikte iki önemli bileşen olduğunu söyleyerek “Yapılan araştırmalarda son 10 yılda ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de taşıt sayısı artış göstermektedir. Artan taşıt sayısına bağlı olarak bizlerde yerel idareciler olarak bu yönde önleyici ve düzenleyici tedbirler alıyoruz. Trafik bilincinin artması için park alanları, trafik ile yaptığımız düzenlenmeleri daha iyi anlatacağımız alanlar oluşturuyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmalarının ardından Vali Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Ölmez, Başkan Yazgı ve davetliler trafik ile ilgili kurulan stantları incelediler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021