SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Karacaer; 14 Mart Tıp Bayramında Soruyoruz

Karacaer; 14 Mart Tıp Bayramında Soruyoruz

A - +

Aksaray Haberleri - 13.03.2015 - 10:05

Karacaer; 14 Mart Tıp Bayramında Soruyoruz

MHP Aksaray Milletvekili A.Adayı Maliye Bakanlığı Gelir Uzmanı Mustafa Tuğrul KARACAER, Tarih boyunca en saygın mesleklerden biri olarak değerini koruyan hekimlik mesleği ne var ki k AKP iktidarı döneminde bunu koruyamamış hekimlere ve sağlık personeline yapılan saldırılar ve her türlü şiddet doruk noktasına ulaşmıştır. Uygulanmakta olan sağlık politikaları şiddet kaynaklarını beslemekle kalmamış, halkın gözünde hekimliğin itibarını sarsmıştır. Sağlık Bakanının bu yöndeki eylem ve söylemleri maalesef devam etmektedir. AKP sağlık alanında yaptığı yanlışları bilinçli şekilde hekimlere mal etmeye çalışmaktadır.

Uygulanmakta olan “sağlıkta dönüşüm” programı çerçevesinde halkın cebinden, düzenli ve giderek artan oranlarda katılım payı alınmasını sağlayan yasalar çıkarılmış, hastalar müşteri haline getirilmiş, hastaneler ise kâr etmek zorunda olan işletmelere dönüştürülmüştür. Bu bağlamda acil servislere başvuran hastalardan bile katkı payı alınmaya başlanmıştır.

İlimiz de ise zor şartlarda verilmeye çalışan sağlık hizmetleri üzülerek söylemeliyim ki Türkiye’nin ve bölgemizin çok gerisindedir. Beğenilmeyen koalisyon hükümetlerince yapılan yatırımların dışında Aksaray’a sağlık alanında bir yatırım yapılmamıştır. Yeni hastane, tıp fakültesi yalanları her seçimden önce meydanlarda söylenmiş aziz vatandaşlarımız kandırılmıştır. İlçelerimizde hekim kalmamış gelen hekim de ilgi ve alakasızlıktan dolayı çalışmak istememektedir.

Sağlık hizmeti sunumunu zor şartlarda vefakârca vermeye çalışan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız ödüllendirileceği yerde ikinci sınıf vatandaş olarak algılanmaya başlamıştır. Sağlık alanında çalışan kamu görevlilerimizin maaşları enflasyonun altında kaldığı gibi vergi yükü altında da ezilmektedirler. İlimiz de sağlık yönetimini liyakatsiz atamalarla işi ehline vermeyen mevcut iktidarın tek derdi taşeronlaşma dediğimiz kölelik sistemini kurarak yandaşlarına ayrıcalık sağlamak olmuştur.

Daha dün sağlık çalışanlarına %50 zam diye açıklama yapan başbakana sağlık çalışanları soruyor. Aksaray Devlet Hastanesinde nöbetleri kaldırıp vardiyaya geçeceğiz diyorsunuz ardından nöbet ücretlerine zam yaptık diyorsunuz. Neden milleti kandırıyorsunuz? Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması ne oldu? Fiili hizmet zammı ne oldu? Fiziksel şartları kötü olan binalarda Aksaray halkına hizmet vermeye çalışıyoruz yeni hastane ne oldu? Aylık 150 civarında hasta çevre illere sevk ediliyor neden? Hastanelerimizde her gün personel yer değişiklikleri oluyor neden? Liyakat ilkesine uyulmuyor neden? Yaptığınız adaletsiz, liyakatsiz atamalar yüzünden hastanelerimizde hizmet vermede sorun yaşıyoruz, artık rutin işler bile yürümez hale geldi neden? Ambulanslarımız eski kilometresi milyona yaklaşmış bunlarla sevk yapıyorsunuz hem hastanın hem sağlık çalışanının canını tehlikeye atıyorsunuz neden? Çalışanlarımız mutsuz, huzursuz, umutsuz neden? Sağlık çalışanları Aksaray da çalışmak istemiyor neden? Son 3 yıl içinde kaç personel geldi kaç personel tayin olup gitti? Aksaray da sağlık hizmeti veren kurumlar yap boz tahtası gibi, bugün yapılan yarın yıkılıyor neden? Bunu hiç kimse denetlemiyor neden?

İşte bu sorunlar yumağı içerisinde her şeye rağmen Aksaray halkına en iyi şekilde hizmet vermeye çalışan çok değerli hekimlerimizin ve diğer sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021