SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Kanola Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kanola Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 27.04.2019 - 9:55

Kanola Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Su Masaya Yatırıldı

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Aksaray DSİ Şube Müdürü Murat Nazar, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Eskil Ziraat Odası Başkanı İbrahim Kırlı, Aksaray Ticaret Borsası Meclis Üyesi Gürsel Keskin ile birlikte Eskil Kaymakamı Kübra Karaalioğlu ve Eskil Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sanlav’ a nezaket ziyaretinde bulundu. Daha sonra Eskil Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, Eskil’de Kanola ekimi ve su kaynakları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Eskil Ziraat Odası Konferans salonundan düzenlenen bilgilendirme toplantısına Eskil Kaymakamı Kübra Karaalioğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Aksaray DSİ Şube Müdürü Murat Nazar, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Eskil Ziraat Odası Başkanı İbrahim Kırlı, Aksaray Ticaret Borsası Meclis Üyesi Gürsel Keskin, Eskil Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sanlav, Konya İl Tarım Ve Orman Müdürlüğünden Konunun Uzmanı Hüseyin Doğancukuru ve çiftçiler katıldı.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN

Toplantıda, 2019-2020 sezonunda sözleşmeli yağlık kanola ekimi ile ilgili sözleşmeli ekim yapacak çiftçilere geniş bilgiler verildi. Ayrıca sözleşmeli yağlık kanola ekimi yapmak isteyen üreticilerle sözleşme yapılmaya başlandığını, yağlık kanola ekiminin ülke ve ilçe ekonomisine katkılarının neler olacağı ve faydaları, Türkiye’de nerelerde ekiminin yapıldığı, yağlık kanola bitkisi ve bölgenin sulama suyu hakkında Eskilli çiftçilere geniş bilgiler verildi. Toplantıya katılan Eskilli çiftçilerin sözleşmeli yağlık kanola ekimi hakkında sordukları sorular, uzmanlar tarafından tek tek cevaplandırılarak çiftçiler bu konuda geniş şekilde bilgilendirildiler.

YERALTI SU KAYNAKLARIMIZI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Eskil’de Kanola ekimi ve su kaynakları hakkında bilgilendirme toplantısında yine su masaya yatırıldı. Alternatif ürünlere yönelmenin gerektiğini vurgulayan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Yapılan araştırmalar ve çıkan sonuçlara göre Aksaray’ın yerüstü su kaynaklarının çok zayıf olduğu yeraltı su kaynaklarımızı da hoyratça ve plansız kullanıldığının ortaya çıktığını bu nedenle yakın zamanda tarım ve hayvancılık adına zorlu bir sürecin başlayabileceğini söyledi. Su projelerinin hazırlanarak Aksaray’ın bu konuda daha etkin çalışmalar yürütmesi gerektiğine inandıklarını ifade eden Özkök, “Bölgemizde daha fazla sıkıntı yaşamamak için hep beraber ortak akılla hareket etmemiz lazım. Bizlerin hedeflerine ulaşması için Kızılırmak havzalardan gelecek su transferleri çok önemlidir” dedi.

DEVLET HERZAMAN ÜRETİCİSİNİN YANINDA

Yapılan bilgilendirme toplantısının önemine değinen Eskil Kaymakamı Kübra Karaalioğlu öncelikli sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti. Karaalioğlu “devlet her zaman üreticisinin yanında olmuştur. Bizlerde sizin sorunlarınızın çözümü noktasında hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu gün alternatif ürün olan ve suyu az tüketen kanola ekimi konusunda bilgilendirildik. İnşallah bu ürünü hepiniz ekersiniz” dedi.

Toplantı üreticilerden gelen soru cevaplardan sonra son buldu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021