SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Kalp Merkezi açılıyor, kalp anjiyo ve açık kalp ameliyatları Aksaray’da yapılacak

Kalp Merkezi açılıyor, kalp anjiyo ve açık kalp ameliyatları Aksaray’da yapılacak

A - +

Aksaray Haberleri - 16.05.2015 - 11:14

Kalp Merkezi açılıyor, kalp anjiyo ve açık kalp ameliyatları Aksaray’da yapılacak

Aksaray Valisi Şeref Ataklı başkanlığında ayda bir olarak düzenlenen ‘Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı’ Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ev sahipliğinde Melendiz Otel’de yapıldı.

Vali Şeref Ataklı, Türkiye genelinde sağlık alanında önemli gelişmeler sağlandığını belirterek, sağlık hizmetlerinin Aksaray’da daha da iyi olması için bütün sağlık çalışanlarının gayret gösterdiğini söyledi.

Toplantıda İl Sağlık Müdürü Dr. Akın Südemen, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Turgut ve Halk Sağlığı Müdürü Oğuz Keleş tarafından Aksaray da sunulan sağlık hizmetlerinin genel durumu hakkında bilgiler verildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Akın Südemen Aksaray Devlet Hastanesi, Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Ortaköy, Eskil ve Gülağaç Devlet Hastanelerinde 2014 yılında 1 milyon 605 bin kişinin muayene olduğunu söyledi.

Aksaray Devlet Hastanesinde 77 bin 194 ameliyat yapıldığını belirten Südemen merkez ve ilçe devlet hastanelerinde toplam yatak sayısının 588 olduğunu belirtti.

Yoğun bakım ünitelerinin önemine dikkat çeken Südemen Aksaray’da 36’sı 1. basamak olmak üzere toplam 66 yoğun bakam yatağın bulunduğunu bunun önemli bir rakam olduğunu belirtti.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Turgut da yaptığı bilgilendirme sunumunda günde yaklaşık 1000 kişiye hizmet verdiklerini 2014 yılında sağlık kurumlarında 50 bin kişinin yataklı tedavisinin yapıldığını söyledi.

-Kalp Merkezi yakında açılıyor

Devlet hastanesi bünyesinde kalp merkezinin planlandığını, merkezde çalışacak personelin İstanbul da koordinatör hastanede eğitimlerine devam ettiğini belirten Turgut, ‘Merkezin bütün cihazları alındı. Altyapı çalışmaları bitti. Yakında teslim alacağız. 2015 yılında anjiyo ve açık kalp ameliyatlarını Aksaray da yapacağız. İlimizde kalp rahatsızlıkları nedeniyle ayda ortalama 30-50 arasındaki yapılan sevklere gerek kalmayacak. Koordinatör hastanemiz cerrahi ve anjiyolarda 1 yıl boyunca Aksaray Devlet Hastanesine görev yapacak’ dedi.

Bir çok ilde kurulamayan Pediatri Yoğun Bakım Ünitesinin de bu yıl içinde kurulacağını ifade eden Turgut, ‘Bu çok önemli servisimizde 8 yatak kapasitesi ile bu yıl açmayı istiyoruz. Hazırlıklarımız sürüyor. Yine 8 ilimizde bulunan kronik olan yatağa bağımlı kendi bakımlarını yapamayan hastalar için Palyatif Bakım merkezi diye bilinen bir ünite açılacak 8 ilde var Aksaray bu merkezi de açıyoruz.’ dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Oğuz Keleş ise yaptığı sunumda Halk Sağlığı Müdürlüğünün faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

145 ünitede Aksaray da sağlık hizmeti verdiklerini ifade eden Keleş, 77 sağlık evi 54 aile sağlığı merkezi ve 112 aile hekimi ile sağlık hizmet verdiklerini söyledi.

Keleş koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında genel sağlık taramaları, koruyucu aşı çalışmaları kapsamında çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Vali Şeref Ataklı yapılan sunumların ardından yaptığı açıklamada sağlık hizmetlerinin Aksaray’da geliştirilerek daha iyi duruma gelmesi için önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade ederek: ‘ 600 yataklı olarak planlanan ve 400 yataklı ilk bölüm yeni hastane binası, ameliyathanelerin yenilenmesi ve kalp ameliyatlarının ilimizde yapılacak olması çok olumlu gelişmelerdendir. Yine yoğun bakım üniteleri ile başka illerde olmayan Pediatri Yoğun Bakım ve Palyatif Hasta Bakım merkezinin açılması konusu Aksaray açısından büyük önem arz etmektedir. Ülkemizde sağlık alanında yaşanan gelişmeler ilimizde de çok olumlu şekilde devam etmektedir. Bundan da memnuniyet duyuyoruz. Vatandaşlarımızın sunulan sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için çalışmalarımız devam ediyor’ dedi.

Vali Şeref Ataklı’nın başkanlık ettiği toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Vali Yardımcıları Kubilay Ant, Haluk Sezen, Tolga Polat, Armağan Önal, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021