SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Kaliteli Verim İçin Toprak Tahlili Şart

Kaliteli Verim İçin Toprak Tahlili Şart

A - +

Aksaray Haberleri - 15.06.2015 - 11:39

Kaliteli Verim İçin Toprak Tahlili Şart

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, çiftçilerin kaliteli verim alabilmesi için toprak tahlilin çok önemli olduğunu belirterek, toprak tahlilinde son günün 30 Ağustos olduğunu söyledi.
Toprak tahlilinin önemine değinen Başkan Emin Koçak, “Toprak tahlili tarım arazilerinde çok önemli. Üreticilerimiz kaliteli verim alabilmeleri için kesinlikle toprak tahlili yaptırmalı. Ziraat Odası Başkanlığı olarak yaptığımız toprak tahlil çalışmalarımız halen devam ediyor. Toprak tahlilinde 30 Ağustos son gün. Üreticilerimizin geçmiş yıllardaki gibi sıkıntı yaşamamaları için bir an önce topraklarını getirip tahlil yaptırmaları gerekli. Toprak tahlili geçmiş yıllarda kara borsaya düşmüştü. Bizim 15 TL’ye yaptığımız toprak tahlilini dışarıda 80 TL’ye yaptılar. Bu sene 20 TL’ye yapıyoruz ama çiftçilerimizin elini çabuk tutması lazım” dedi.
“TARIM ARAZİLERİNDE SİGORTA ŞART”
Aksaray’da yaşanan dolu ve sel afeti ile birlikte birçok tarım arazisinin zarar gördüğünü sözlerine ekleyen Başkan Emin Koçak, “İlimizdeki birçok köyde yaşanan dolu afeti nedeniyle tüm çalışkan ve cefakar üreticilerimize geçmiş olsun diyorum. İlk olarak Taşpınar’dan başladı, Karataş, Yuva, Karaören, Ekecik yöresi gibi birçok köy ve kasabalarımızda dolu ve sel afeti yaşandı. Bununla ilgili geçmiş olsun diyorum. Bolluk, bereketli bir yıl geçirdik. Geçmiş yıllarda ciddi kuraklıkla mücadele eden üreticilerimiz bu sene bol ve bereketli bir yıl geçirdi ama bu seferde dolu ve sel afetleriyle sıkıntı içerisine girdi. İnşallah böyle bir afet bir daha yaşanmaz. Burada TARSİM sigortasının önemi bir kez daha görülmüş oldu. Üreticilerimizin kesinlikle sigorta yaptırması gerek. Birçok üreticimiz sigorta yaptırdık diyor ama onlarda kredi çektikleri için mecbur kalıp yaptırdıkları zorunlu tarım sigortası” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021