SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Kadınlarımıza ve Annelerimize Sahip Çıktık

Kadınlarımıza ve Annelerimize Sahip Çıktık

A - +

Aksaray Haberleri - 04.06.2015 - 15:40

Kadınlarımıza ve Annelerimize Sahip Çıktık

7 Haziran seçimlerine çok az bir süre kala AK Parti kadın Kolları Başkanı Hediye Pak, AK partinin 13 yılda kadınlara ve engellilere yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. AK Parti sayesinde insanların mağduriyetlerinin sona erdiğini söyleyen Kadın Kolları Başkanı Hediye Pak, AK Parti ile birlikte kadınlarımıza ve annelerimize sahip çıkıldı. Kadınlarımızın sorunları çözüldü. Zorda kalan kadınlarımızın, engellilerimizin ve çocuklarımızın yanında AK Parti hükümetinin olduğunu gördük. Bundan sonra AK Parti iktidarları geride bıraktığımız 13 yılda olduğu gibi bundan sonra kadınlarımızın yanında olmaya devam edecektir” dedi.

AK Parti iktidarı ile birlikte son 13 yılda çok büyük değişikliklerin olduğunun altını çizen AK parti Kadın kolları Başkanı Hediye Pak, Bunlardan en önemlisi, doğrudan kadınlarımızı hedef alan başörtüsü yasağıydı. AK parti iktidarı ile birlikte başörtüsü yasağı tamamen kaldırılmış oldu. Bu ülkede kamu kurum ve kuruluşlarında; hem eğitim alan hem eğitim veren olarak okullarda, kadınlarımıza ne yazık ki bir dayatma yolu ile başörtülerinin çıkartılmaları istenmişti. % 99’unun Müslüman olduğu bir ülke de böyle bir yasak son derece gereksiz ve saçma idi. Çok şükür ki bu yasak AK partinin iktidarı ile birlikte tarihin tozlu raflarına kaldırılmış oldu.

Eskiden askerlerin yemin törenlerine anneleri başı örtülü olarak giremiyorlardı. Bu ayıbın düzeltilmesi, gerçekten önemli bir dönüm noktası olmuştur. Yine çözüm süreci çok önemliydi. Annelerimizin göz yaşlarının dinmesi için girdiğimiz bir süreçti. Son yıllarda çok şükür şehit haberleri gelmiyor. Biz bu kanın tamamen durmasını istiyoruz.

İmam Hatip mezunlarının katsayı sorununun çözüldüğünü ve Müslüman olan bir ülke de çocuklarımızın Kuran kerim öğrenmelerini engelleyenlerin hesabını millet verdiğini, AK partinin de çocuklarımızın Kuranı Kerim öğrenmeleri için büyük adımlar attığını söyleyen Pak, Yine Müslüman olan bir ülke de İmam hatip Okullarının kapatılması, 12 yaşından küçük çocukların Kur-an’ı Kerim Kurslarına gönderilmemesi çok mantıksız bir yasakken, AK parti iktidarı ile çocuklarımız rahatça Kur-an’ı Kerim öğrenebilecekler. İmam Hatip okullarına giden birisi olarak, ben de bir İmam Hatip mezunu olarak bunu birebir yaşadığımız için söylüyorum. Katsayı sorununa artık maruz kalmayacaklar.

Çocuklarımızın bakım paralarını direkt kadınların hesaplarına yatırıldığını söyleyen Kadın Kolları Başkanı Hediye Pak, Başbakanımız en az üç çocuk diyordu. En az üç çocuk derken hanımlarımız dediler ki; biz bu çocuklarımızı okutamıyoruz. Eğitim masrafları ağır geliyor. Her bir çocuğumuz için, kız çocuklarımız da biraz fazla olmak şartı ile 200 liraya kadar çocuk başı eğitim ücreti yatıyor hem de bu babanın hesabına değil doğrudan annenin hesabına yatıyor. Anneler merhametlidir, bu parayı mutlaka çocukları için kullanırlar.

Çocuklarımız okula başladığı gün kitapları masalarında hazır vaziyette ücretsiz olarak çocuklarımızı bekliyor. Akıllı tahtaları, tablet bilgisayarları desteği verdik. Mağdur anneler ve kadınların her zaman sahibinin AK Parti hükümetleri olduğunu belirten Kadın kolları Başkanı Hediye Pak, Askere giden gençler için geride bıraktıkları ve bakmakla yükümlü oldukları hanımları ve anneleri var. Bu annelerimize 250 liraya kadar maaş veriliyor. Eşinden ayrılmış bayanlar için sosyal destekler var. Kömür ve yakacak yardımı devam ediyor. Sosyal hizmetler müdürlüğünün vermiş olduğu maaşlar devam ediyor. Bunun dışında şahısların bakmakla yükümlü oldukları yaşlılara, hastalara bakım paraları ödeniyor. Kadınların bakmakla yükümlü oldukları engelli evlatları için bakım paraları ödeniyor. Bunun dışında kendisi bakamayacak durumda ise bakım hizmeti alması durumunda yine bakım ücretini devlet ödüyor. Hasta yatalak durumda ise devlet bezini veriyor. Yatağını veriyor, tekerlekli sandalye ihtiyacı varsa tekerlekli sandalyesini veriyor. Ulaşım tamamen ücretsiz hale geldi.

Yine her 50 işçi çalıştıran iş yerinde bir tane engelli çalıştırmak zorunlu koşuldu. Böylece bin tane işçi çalıştıra bir işveren 20 tane engelliyi istihdam etmek zorunda. Böylece engellilerimiz de sosyal hayata katılmış oldular. Engellilerin sosyal yaşamını iyileştirmek için kaldırımlar, bina girişleri, asansörler, yollar vs konularda yasal düzenlemeler yapılmıştır” dedi.

Tüm bunların devamında eski Türkiye ile yeni Türkiye’nin farklılıklarını rahatlıkla görebiliyoruz. Sağlıkta, ekonomide ve eğitim sisteminde bunları daha bariz görebiliyoruz. Ben mahalle toplantılarında özellikle kadınlara diyorum ki; enflasyon canavarı vardı, bana enflasyon canavarını tarif edebilir misiniz diyorum. Yeşil bir canavar diyorlar. Ama genç kızlarımız ve genç çocuklarımız enflasyon canavarını bilmiyorlar. İnşallah bilmemeleri temennimiz. Biz çok şükür enflasyon canavarını öldürdük. Sağlıkta günlerce gecelerce kuyrukta beklemeler geride bırakıldı. Her doğan çocuğumuz genel sağlık sigortası kapsamında sigortalı olarak doğuyor ve devlet baba tam burada devlet babalığını göstermiş oluyor. Eski Türkiye’yi kapattık ve tarihin tozlu raflarına gömdük. Yeni Türkiye yolunda ikinci yarı başlıyor diyoruz. Yeni Türkiye yolunda 7 Haziran’da hepimizin yapabileceği bir şey var, vatandaşlık görevimiz olan sandığa gideceğiz oylarımızı kullanacağız. Çünkü oy vermeyenin şikayet etme hakkı yoktur. 2. Türkiye yolunda eski Türkiye’ye dönmemek adına sandıklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021