SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Kadın Çiftçilere Aile Tarım Ve Hayvancılık Eğitimi

Kadın Çiftçilere Aile Tarım Ve Hayvancılık Eğitimi

A - +

Aksaray Haberleri - 04.04.2015 - 14:10

Kadın Çiftçilere Aile Tarım Ve Hayvancılık Eğitimi

Aksaray’da Ziraat Odası Başkanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından köy ve kasabalardaki kadın çiftçilere tarım, hayvancılık ve aile içi iletişim semineri verildi. Eğitimlere yaşlısından gencine çiftçi kadınlar yoğun ilgi gösterdi.
Aksaray’da Ziraat Odası Başkanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından köy ve kasabalardaki kadın çiftçilere tarım, hayvancılık ve aile içi iletişim semineri verildi. Eğitimlerin son derece verimli geçtiğini belirten kadın çiftçiler, bilmedikleri konularda bilinçlendiklerini, bu tür eğitimlerin devam etmesini istediklerini söyledi.
‘EĞİTİMLERİN DEVAMINI İSTİYORUZ’
Eğitim alan kadın çiftçilerden biri olan Döndü Ölmez (35), 5 gün boyunca eğitim aldıklarını ifade ederek, “Bizim çok eksikliklerimiz vardı. Burada 5 gün boyunca çok iyi bir eğitim aldık. Eğitimde, çocuklarımızın nasıl gelişeceğini, ailemize nasıl davranacağımızı, toprağımıza nasıl bakacağımızı, hayvanlarımıza nasıl bakacağımızı, bunların temizliğini nasıl yapacağımızı öğrendik. Bu eğitimden gerçekten çok memnun kaldık. Herkesten Allah razı olsun. Bu eğitimlerin devamını istiyoruz” dedi.
‘BİLMEDİĞİMİZ KONULARI ÖĞRENDİK’
Çiftçi kadınlardan bir diğeri Ayşe Sarıkeçili (41) ise, sebze, meyve ekimi ile ilgili bilgiler aldıklarını anlatarak, “Toprak zararları, hayvanların bakımı ve tarım ve hayvancılıktan nasıl daha iyi bir verim alınabilir bu konularda eğitim aldık. Çok iyi bir eğitim oldu. Gerçekten çok bilgilendik. Bazı şeyleri biliyorduk ama bilmediğimiz de vardı. Herkese teşekkür ederiz” dedi.
66 yaşında olmasına rağmen eğitime katılan çiftçi Pembe Sarıkeçili ise, “Sebze nasıl ekilir onu öğrendik. Hayvanlara nasıl bakılacağını öğrendik. Çocuklara davranışları öğrendik. Eğitimler gerçekten faydalı olur” dedi.
‘ÜRETİCİLERİMİZE HER ALANDA EĞİTİMLER VERİYORUZ’
Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, kadın çiftçilere bazı alanlarda eğitimler verildiğini söyleyerek, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte ‘Kadına Şiddete Hayır’ programı dahilinde üreticilerimize her alanda eğitimler verildi. Sahadaki tüm üyelerimize, gerek erkek gerekse de kadın üreticilerimize eğitimler vermeye geldik. Şu anda sahadayız. Kadın çiftçilerimize mevcut kasabanın arazi varlığına göre, arazi koşullarına ve şekline göre eğitimler verdik, vermeye de devam edeceğiz. Ziraat mühendislerimiz bahçe ile ilgili bilgiler verdi. İşte domatesin nasıl ekileceği, salatalığın nasıl ekileceğini ve ekimlerin nasıl yapılacağı konusunda bilgiler verdik. Elimizden geldiği kadar da üreticilerimizi organik tarıma yönlendiriyoruz” dedi.
Eğitim programının ardından Ziraat Odası Başkanlığınca kadınlara hediyeler verildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021