SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İtfaiyeden Öğrencilere Yangın Tatbikatı

İtfaiyeden Öğrencilere Yangın Tatbikatı

A - +

Aksaray Haberleri - 17.03.2018 - 11:49

İtfaiyeden Öğrencilere Yangın Tatbikatı

Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Sivil Savunma Haftası nedeniyle okul öncesi ve İlkokul öğrencilerine yangın tatbikatı eğitimi gerçekleştirdi. Yangın tahliye tatbikatında öğrencilere, yangın ile karşılaşması halinde 110 ve 112 acil servis telefonlarından yardım isteyebilecekleri hatırlatıldı. Minik öğrencilere yangına müdahale aşamaları bir bir gösterildi.

Sivil Savunma ve Deprem Haftası münasebetiyle Okul öncesi ve İlkokul öğrencileri İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret etti. İtfaiye ekipleri, can ve mal güvenliğini en aza indirgemek için yangına müdahale aşamalarını tatbikatla öğrencilere anlattı.

İtfaiye Müdürlüğü, yangın tatbikatı eğitimi yaygınlaştırmak ve daha fazla öğrencinin bilgilenmesini sağlamak amacıyla bazı okullarda eğitim tatbikatları başlattı.

Öğrencilere, itfaiyenin görevlerinin neler olduğu ve hangi konularda müdahalede bulunacağına dair bilgiler verildi. İtfaiyecilik mesleğini anlatan ekipler, temsili olarak çıkan yangına müdahale ederek yangını söndürdüler.

Öğrenciler itfaiyeci oldu

Öğrencilere itfaiyeciliğin fedakârlık ve gayret gerektiren bir meslek olduğunu anlatan ekipler, öğrencileri grup halinde itfaiyenin kurtarma sepetine bindirdiler. Öğrenciler, takibat eğitimi için teşekkür ettiler. Eğitim sonunda öğrencilere Aksaray Belediyesinin boyama kitapları hediye edildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021