SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İŞKUR’la Hayatı Değişti

İŞKUR’la Hayatı Değişti

A - +

Aksaray Haberleri - 19.01.2019 - 9:56

İŞKUR’la Hayatı Değişti

İŞKUR Genel Müdürlüğünüzce engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza yönelik kendi işlerini kurma projesi kapsamında yılda iki defaya mahsus olmak üzere engelli vatandaşlarımız için 50.000 TL, Eski Hükümlü vatandaşlarımıza ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe projeleri destekleri verilmektedir.
Bu kapsamda; Aksaray ilimizin Ortaköy ilçesinde ikamet eden engelli vatandaşımız 51 yaşında, 3 çocuk annesi Müşerref ŞENTÜRK, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu tarafından düzenlenen Girişimcilik Eğitim Programından sertifikasını alarak kendi işini kurma projesi kapsamında İŞKUR Müdürlüğüne müracaatta bulunmuş ve sonrasında İŞKUR Genel Müdürlüğünce projesi kabul edilmiştir. Kendi işyerini açması amacıyla 50.000 TL hibe desteği verilmiş ve Gül Hane isminde işyerini Ortaköy ilçesinde açarak kendi işinin patronu olmuştur.
İSTİHDAM ENGEL TANIMIYOR
İstihdam ve katma değer vererek kadın girişimciliği açısından çevresindekilere rol model olan Müşerref ŞENTÜRK, İŞKUR tarafından engellilere yönelik 50.000TL’ye kadar Hibe kredi sayesinde kendi işyerini açtığını ve çevresindeki engelli vatandaşlarımızı cesaretlendirdiğini belirterek her zaman engelli ve kadınlarımızın yanında olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK hanımefendiye, İŞKUR Genel Müdürü Sayın Cafer UZUNKAYA’a ve Aksaray İŞKUR ailesine teşekkür ederim. Aksaray Engelli Hibe Projelerine başvuran 82 kardeşime 2018 yılında yardımcı oldu. Hepsinden Allah razı olsun. Bu sayede artık kendi işimin patronu oldum ve istihdam üretiyorum. Bundan daha güzel bir mutluluk olabilirmi? İŞKUR bana umut oldu.
EV HANIMIYIM DEMEYİN, KENDİNİZE GÜVENİN
Hayallerimde hep kendi işimi kurmak vardı. İnternette İŞKUR’un girişimcilik haberlerini okudum. Bende girişimci iş kadını olmak istedim. Fikrimi İŞKUR’la paylaştım. Projemi desteklediler. Kursa katıldım ve projemi verdim. 50.000TL’ye kadar destek verdiler. İŞKUR olmasaydı, bu işi kurmazdım.
Ev hanımıyım demeyin, kendinize güvenin…

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021