SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İŞKUR’dan Tekstil Sektörüne 100 Kişilik İstihdam Desteği

İŞKUR’dan Tekstil Sektörüne 100 Kişilik İstihdam Desteği

A - +

Aksaray Haberleri - 10.04.2019 - 16:52

İŞKUR’dan Tekstil Sektörüne 100 Kişilik İstihdam Desteği

BURASI AKSARAY BURADA İŞ VAR sloganı ile istihdam devam ediyor. Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından tekstil sektörüne işbaşı eğitim programı, istihdam garantili meslek edindirme kursları ile 3 aylık ücret desteği kapsamında 100 kişilik istihdam desteği sağlandı.

Teşviklerden yararlanan kursiyer annelere ayrıca 2 ile 5 yaşında çocukları olması halinde,

400 TL Çocuk Bakım Desteğinden yararlanacaklar.

ÇALIŞAN ANNEYE 400 TL DESTEK

İşbaşı eğitim programı kapsamında imalat sektöründe faaliyet yürüten Sarp Tekstil firmasında 70 kişi işbaşı eğitim ve istihdam garantili meslek edindirme kursları kapsamında istihdam edildi. İşbaşı eğitim programı teşviki ile 6 ay maaş, 6 ay sigorta İŞKUR tarafından sağlanırken; 6 ay maaş ve 6 ay sigorta ise işverenler tarafından sağlanacaktır. Ayrıca 2 ile 5 yaş arasında çocuğu olan annelere 400 TL çocuk bakım desteği sağlanacaktır. İşbaşı eğitim programı kapsamında kursiyerlere günlük 77 nokta 7 TL cep harçlığı ile iş kazası ve genel sağlık sigortası İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Bir taraftan mesleki deneyim kazanır iken bir taraftan da günlük cep harçlıkları İŞKUR tarafından sağlanmış olacaktır. İşverenlerimizin temininde güçlük çekilen mesleklerde işbaşı eğitim programı aracılığı ile nitelikli personel ihtiyacı karşılanacaktır.

3 AY ÜCRET DESTEĞİ İÇİN 30 NİSAN SON TARİH

Bununla birlikte 30 Nisan 2019 tarihinde sona erecek olan 3 ay ücret desteği teşvikinden faydalanarak yaklaşık 30 kişi istihdam edildi. Böylelikle son 3 ay işsiz olan İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasından İŞKUR’da toplu iş görüşmesi yapılarak mülakatlar gerçekleşti. Böylece 3 ay maaş 9 ay sigorta desteği Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. Ayrıca şartların karşılanması halinde 18 aya kadar sigorta desteği sağlanacaktır. Böylelikle işverenlerimizin istihdam yükü önemli oranda hafiflemiş olacaktır.

18 BAŞLIKTA DEV TEŞVİKLER

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatlarıyla başlatılan Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK hanımefendinin öncülüğünde yürütülen Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında 18 başlıkta teşviklerimiz söz konusu tüm işverenlerimizin bu teşviklerden daha fazla yararlanabilmesi için İŞKUR, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak sahada çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Temennimiz 30 Nisan 2019 tarihinde bitecek olan İşe İlk Adım Projesi, 3 ay ücret desteği teşviği, kısa çalışma uygulaması, ilave istihdam teşviki, işbaşı eğitim programı, istihdam garantili meslek edindirme kursu, mesleki beceri işbirliği geliştirme protokolü, çocuk bakım desteği, 5 puanlık indirim, 6 puanlık ilave indirim, asgari ücret desteği, kadın genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların teşviği, geleceğin mesleklerinde işbaşı eğitim programı teşviklerinden Aksaray’da faaliyet yürüten işverenlerimizin daha fazla yararlanmasını sağlayarak istihdam ve üretime daha fazla katkıda bulunmaktır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021