SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İşkur’dan Okullara 60 Güvenlik Görevlisi Alınacak

İşkur’dan Okullara 60 Güvenlik Görevlisi Alınacak

A - +

Aksaray Haberleri - 19.10.2017 - 15:12

İşkur’dan Okullara 60 Güvenlik Görevlisi Alınacak

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında MEB bünyesinde geçtiğimiz gün Aksaray’daki okullara 350 personel alınmıştı. 23-27 Ekim 2017 tarihinde 60 güvenlik personeli alınacaktır. Böylelikle güvenlik ve temizlik olmak üzere İl ve ilçelerimizde çalıştırılmak üzere toplamda 410 kişi 2017 yılı içerisindeki çalışanlarla birlikte toplamda 1.370 vatandaşımız toplum yararına program kapsamında istihdam edilmiş olacaktır.

Aksaray’da okuyan gençlerimizin daha sağlıklı ve daha güvenli bir ortamda eğitim alması hiç şüphesiz ki kaliteli eğitimin olmazsa olmazıdır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide SARIEROĞLU’nun katkıları ile Türkiye genelinde 10.000 güvenlik elemanı alınacaktır. İlimizde de 60 güvenlik elemanı İl ve İlçe merkezlerimizde istihdam edilecektir.

DAHA GÜVENLİ BİR EĞİTİM İÇİN İŞKUR’DAN DESTEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide SARIEROĞLU, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU ve Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ ile birlikte geçtiğimiz gün “daha güvenli bir eğitim ortamı için toplum yararına program protokolünü” imzaladı. Bu doğrultuda İlimizde 60 güvenlik personeli toplum yararına program kapsamında okullarda istihdam edilmek üzere değerlendirilecektir.

Merkeze 35, Ağaçören, Eskil, Gülağaç, Güzelyurt ve Ortaköy 5’er katılımcı olmak üzere toplamda 60 katılımcı liste yöntemi ile belirlenecektir.

60 Güvenlik Personeli Alım Şartları,

– İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,

– 18 yaşını tamamlamış olmak,

– Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

– Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri)

– Katılımcıların 5188 sayılı Kanun kapsamında özel güvenlik çalışma izni ile kimlik kartına sahip olması ve aynı kanunda belirtilen özel güvenlik görevlilerinde aranan şartları taşıması gerekmektedir.

KATILIMCI SEÇİMİNDE ÖNCELİKLİ OLARAK DEĞERLENDİRİLECEKLER

– 25 ila 45 yaş arası katılımcılar (25 yaşını tamamlamış ancak 45 yaşını doldurmamış kişiler)

– Lise ve üstü eğitim seviyesindeki kişiler

– Askerliğini tamamlamış kişiler

– İlk defa güvenlik görevlisi mesleğinde görev alacak kişiler

NOT: katılımcı adayları, başvuru başlangıç tarihi aynı gün olan TYP’lerden yanlızca bir tanesine başvuru yapabilir.

SON BAŞVURU 27 EKİM 2017 CUMA

Başvurular Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne şahsen yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr sistemi üzerinden de yapılabilecektir.

Müracaat tarihi 23/10/2017 başlayacak olup 27/10/2017 tarihinde sona erecektir.

Protokolünün amacı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birlikteliğinde işsizliğin azaltılması istihdamının artırılması ve öğrencilerimizin daha güvenli bir ortamda eğitimi almalarını sağlamaktır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021