SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İşkur’dan 50.000tl Hibe Desteği

İşkur’dan 50.000tl Hibe Desteği

A - +

Aksaray Haberleri - 30.10.2017 - 13:55

İşkur’dan 50.000tl Hibe Desteği

Engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları, işe ve işyerine uyum projeleri, destek teknolojileri ve korumalı işyerleri ile diğer projeler aracılığı ile istihdamlarına yardımcı olmaktır amacıyla (2018/1. Dönem) Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri başvuruları www.iskur.gov.tr internet adresimizden yayınlanmış olup, son müracaat tarihi 11 Aralık 2017dir.
ENGELLİLER KENDİ İŞİNİN PATRONU OLUYOR
En az %40 engelli raporuna sahip iş kuracağı alanda mesleki eğitim belgesi veya girişimcilik eğitim belgesi veya girişimcilik eğitim sertifikası olan engellilere yönelik iş fikirleri ve projeleri karşılığında 50.000 TL’ye kadar destek verilecektir. Böylelikle engelli vatandaşlarımız sosyal ve çalışma hayatının içerisinde kendi işinin patronu olacaktır.
a) Kimler başvurabilir?
i) Engellilerde aranılan şartlar
Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücü kaybının en az % 40 olduğu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelenen kişiler mevzuatımızda engelli olarak kabul edilmektedir. Kendi işini kurmak isteyen engellilerin aşağıdaki bütün şartları taşıması gereklidir.
a) İŞKUR’a kayıtlı olmak,
b) Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücünün en az % 40’ından yoksun olduğunu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelendirebilmek,
c) 18 yaşını tamamlamış olmak,
d) Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak,
e) Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak, (Proje başvuru rehberi yayım tarihi itibari ile proje konusu meslekte vergi kaydı ve terk mükellefi olmamak),
f) İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek,
g) Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak,
h) Kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer şartlara haiz olmak.
b) Neler Desteklenecektir?
i) Engelliler için
Komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerde, başvuru sahibinin talep etmesi halinde, aşağıdaki maliyetler karşılanabilecektir:
a) Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 3.000 TL.
b) İşletme gideri desteği: Sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 11.000 TL.
c) Kuruluş desteği: Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dahil en fazla 36.000 TL.
ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE 250.000TL DESTEK
Eskil İlçesinde 3 Engelli, Gülağaç İlçesinde 1 Eski Hükümlü ve Aksaray’da 1 Engelli desteğine toplamda 250.000 TL Hibe Desteği verilecektir. Gerçekleşecek Projeler ile ilk etapta 20 kişilik istihdam sağlanacaktır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021