SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İŞKUR Kampüste Aksaray Etkinliği Başarıyla Tamamlandı

İŞKUR Kampüste Aksaray Etkinliği Başarıyla Tamamlandı

A - +

Aksaray Haberleri - 22.03.2019 - 9:38

İŞKUR Kampüste Aksaray Etkinliği Başarıyla Tamamlandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK talimatlarıyla tüm Türkiye’de başlatılan “İŞKUR Kampüste” istihdam ve kariyer günleri Aksaray’da başarıyla tamamlandı. Aksaray Valiliği ile Aksaray Çalışma ve İş Kurumu ve Üniversite iş birlikteliğinde aralarında çeşitli kurum ve kuruluşların ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen kariyer günleri ve istihdam fuarı yoğun ilgi gördü.

AKTİF İŞGÜCÜ POLİTİKALARIMIZIN ÖZNESİNİ GENÇLER OLUŞTURMAKTADIR.

Programın ilk oturumunda ASKON Genel Başkanı Orhan AYDIN, Dof Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa MERTCAN ile Ünal Group Genel Müdürü Uğur ÜNSAL gençlerle endüstri 4.0, geleceğin meslekleri, robotik kodlama, kariyer planları, ekonomi ile 2023 hedefleri üzerine genel bir değerlendirme yaparak ASKON – İŞKUR iş birlikteliğinde gençlere Aksaray ve diğer illerde staj ve aktif işgücü programları planlaması gerçekleştirildi. Programda İŞKUR girişimcilik kurslarına giren ve yazılım şirketini kuran üniversite öğrencisine Amerika’da bilişim fuarına gönderme kararı alındı.

Üniversite öğrencilerine HİTAP EDEN Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş konuşmasında; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın başlattığı 2019 yılı istihdam seferberliği kapsamında 18 başlıkta teşvikler ve destekler söz konusudur. Bilhassa gençlerimizin istihdamına yönelik ciddi desteklerle İŞKUR gençlerin yanındadır. Bu nedenle İŞKUR kampüste sloganıyla gençlerimizle birlikte kariyer planları gerçekleştirecek teşvik ve desteklerinizden yararlandıracağız.

Gerek mesleki deneyim kazanması, gerek girişimci yönlerinin artırılması, gerekse işgücü piyasasında belirgin şekilde yer alabilmesi için aktif işgücü çalışmalarımızın öznesini herzaman gençler oluşturmaktadır.

5.500 GENÇE DANIŞMANLIK GERÇEKLEŞTİ.

* 2018 yılında 500 gencimiz uygulamalı girişimcilik eğitimlerimizden yararlanmıştır.

* 1.000’i aşkın gencimiz otomotiv’den tekstil sektörüne kadar İŞKUR’un işbaşı eğitim programı, meslek edindirme kursları, mesleki beceri ve eğitim iş birlikteliği geliştirme protokolleri aracılığıyla istihdam edilmiştir.

* İşe İlk Adım Projesi ile Yüksekokul, Fakülte mezunlarımız işgücü piyasasında yer almışlardır.

* 5.500 gencimize danışmanlık hizmeti verilmiş iş arama becerileri ve staj ve kariyer planları desteği sağlamıştır.

* 500 gencimiz istihdam garantili meslek edindirme kursları kapsamında faydalanmıştır. 697 gencimiz işbaşı eğitim programı kapsamında yararlanmıştır.

AKSARAY YÜKSEKÖĞRETİM MEZUNU İŞE YERLEŞTİRMEDE TÜRKİYE 4.sü

Tüm bu çalışmaların Sonucunda genç istihdamında Türkiye 10.su ve yüksek öğrenim mezunlarında ilimiz Türkiye genelinde 4.olmuştur.

Ayrıca öğrencilerimizin istihdama girişini kolaylaştırmak için Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başlatılan 100 günlük eylem planı içerisinde yer alan “İşe İlk Adım Projesi” kapsamında 18 ve 29 yaş arası yüksekokul ve fakültelerden mezun olan gençlerimizi İşbaşı Eğitim Programı

kapsamında; en az 3 ay maaş ve sigorta desteği İŞKUR tarafımızdan karşılanırken, 3 aylık maaş ve sigorta işveren tarafından karşılandığı döneminde ücretlerinde %50’lik destek, İŞKUR tarafından sağlanacaktır. Ayrıca işveren de 1 yıllık sözleşme imzalanması halinde yine gençler adına İŞKUR %25’lik bir destek sağlayarak en az gençlerimizin 1,5 yıl istihdamda kalmalarını, staj ve mesleki deneyim fırsatı yakalamalarını sağlayacaktır.

BURASI AKSARAY, BURADA İŞ VAR, BURADA GELECEK VAR.

Çok değerli genç kardeşlerim diplomalar tek başına meseleleri çözmüyor. Öncelikli mesele deneyimdir. Bu nedenle öğrencilik yıllarının iyi değerlendirilerek kendimizi iyi yetiştirmemiz gerekiyor.

Bu süreç içerisinde İŞKUR her zaman yanınızda olacaktır. Çünkü Sizler güçlü olursanız, Türkiye güçlü olur. Sizlerin hayali Türkiye’nin hayalidir.

Bununla birlikte İşbaşı Eğitim Programı kapsamında geleceğin mesleklerinde Bulut Bilişim uzmanlığı yazılım, geliştiricisi sosyal medya uzmanı yazılım mühendisliği, endüstriyel robot programcısı gibi alanlarda işbaşı eğitim programına katılan gençlere günlük 85 TL cep harçlığı ve sigortaları İŞKUR tarafından karşılanacaktır.

Kısaca özetlemek gerekirse BURASI AKSARAY, BURADA İŞ VAR BURADA GELECEK VAR! diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.

HUKUKÇU – YAZAR AV. HAYATİ İNANÇ VE ASKON GENEL BAŞKANINA YOĞUN İLGİ.

İkinci oturumda Hukukçu Yazar Avukat Hayati İNANÇ gençlerle kariyer söyleşileri gerçekleştirdi. İş ve Meslek Danışmanları tarafından geleceğin meslekleri ve iş arama becerileri üzerine sunum gerçekleşti.

Aralarında Brisa, Sütaş, Doğuş, Colin’s, Ağaçlı, Altuntaş gibi dev markaların bulunduğu yaklaşık 50 stant yoğun ilgi gördü. Öğrenciler işverenlerle kendilerini bir araya getirdikleri ve staj imkanı yakaladıkları ve alanında uzman kişilerin söyleşileri nedeniyle İŞKUR Kampüste projesi nedeniyle teşekkür ettiler. Programa yaklaşık gün içerisinde 5.000 ziyaretçi katıldı.

Programa Aksaray Valisi Sayın Ali MANTI, Aksaray Ak Parti Milletvekili Sayın Cengiz AYDOĞDU, ASKON Genel Başkanı Sayın Orhan AYDIN, Adli Yargı Komisyon Başkanı Seyfullah SARIGÜL, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ, SGK İl Müdürü Bilal AKGÜN, İlçe Belediye Başkanları ve Kaymakamları, Özel İdare Genel Sekreteri, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, MÜSİAD, ASKON, KADEM, Gazeteciler Birliği, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, HAK-İŞ, Mali Müşavirler Odası, İl Protokolü ile öğrenci toplulukları katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021