SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İŞKUR Her Zaman Gençlerin Yanında

İŞKUR Her Zaman Gençlerin Yanında

A - +

Aksaray Haberleri - 19.10.2018 - 12:31

İŞKUR Her Zaman Gençlerin Yanında

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş yaptığı yazılı açıklamada;

1- İŞKUR’dan gençlere yönelik İşe İlk Adim Projesi,

2- İş’te Anne Projesi,

3- Üniversiteli gençlere 100 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi,

4- Gençlere yönelik geleceğin meslekleri kurslarının açılması,

5- Gençler için İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri,

6- Gençlere danışmanlık verecek İŞKUR İrtibat Noktası,

GENÇLERE YÖNELİK İŞE İLK ADIM PROJESİ

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra ZÜMRÜT SELÇUK hanımefendinin öncülüğünde İŞKUR’un belirlediği mesleklerde uygulanacak işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası kişilere günlük 75 TL cep harçlığı verilecektir. Gençlere yönelik düzenlenen işbaşı eğitim programı sonrasında istihdamı devam eden gençler için işverenlere 6 aya kadar net asgari ücretin %50’si tutarında destek sağlanacaktır.

İşe İlk Adım Projesi İle Genç İstihdamı

İşe İlk Adım Projesi sayesinde Türkiye’de yüzde 17,8 düzeyinde olan genç işsizliğin azaltılması maksadıyla yüksekokul veya fakültelerden son 2 yılda mezun olan 18-29 yaş aralığındaki gençlerin mezun oldukları alanlardan 6 aya kadar işbaşı eğitim programına alınarak meslek deneyim ve tecrübe kazanması sağlanacaktır. İşe İlk Adım Projesi kapsamında işbaşı eğitim programları Muhabirlik mesleğinde 9 ay İmalat ve Bilişim sektöründe 6 ay diğer sektörlerde 3 ay tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler değilse Milli Eğitim modülüne uygun sürelerde düzenlenecektir. Program süresince gençlerimize 61,65 TL Bilişim sektörü için 75 TL ücret ödenecektir.

İŞ’TE ANNE PROJESİ İLE ANNELER İŞGÜCÜ PİYASASINA KAZANDIRILACAK

Meslek edindirme kursuna giden annelere günlük 70 TL harçlık verilecek, Annelere 400 TL bakım desteği sağlanacaktır.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ tarafından 100 günlük eylem planı içinde yer alan “İşte Anne Projesi”yle desteklerin bir kısmının verileceğini söylerken, bu projenin detaylarını da şöyle anlattı: “İŞKUR çalışmak isteyen kadınlarımızı mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına yönlendirecek. Projeden yararlanan kadınlarımıza kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 TL tutarında cep harçlığı ödeyeceğiz. Ayrıca eğitim süresince katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri yine İŞKUR tarafından karşılanarak sağlık hizmetlerinden de faydalanmalarını sağlayacağız. Yine bir başka destekle de sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılan ve 2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe veya gündüz bakımevine devam eden kadınlarımız, kurs veya program süresince aylık 400 TL bakım desteğinden de yararlanabilecek.”

Bu desteklerden yararlanmak için çocuğa ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturasının gerektiğini kaydeden AKKUŞ,”SGK Sicil Numarasının yer aldığı belgeyle birlikte kurs-programı düzenleyen Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze müracaat edilmesi gerekiyor” dedi.

100 KİŞİLİK UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VE GELECEĞİN MESLEĞİ KURSLARI

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Aksaray Üniversitesi arasında 100 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolü imzalandı. Ayrıca geleceğin mesleklerine yönelik yazılım geliştiricisi e-ticaret uzmanı konularında kurslar planlanmaktadır. İŞKUR’un üniversite içerisinde açmış olduğu irtibat noktasından iş ve meslek danışmanları tarafından işgücü arama becerileri başta olmak üzere danışmanlık hizmetleri verilmektedir.

BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE GENÇLERE GÜNLÜK 75 TL CEP HARÇLIĞI

Bilhassa siber güvenlik kodlama bulut teknolojisi gibi mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programına katılan kursiyerlere 75 lira cep harçlığı ile sigorta desteği İŞKUR tarafından karşılanacaktır. 18-29 yaş arasındaki gençlere günlük 75 TL cep harçlığının yanı sıra program 9 ay sürecek olup aylık bazda 1.950 TL’ye kadar maaş desteği sağlanmış olacaktır. Gençlerimiz bir taraftan cep harçlığı ile iş kazası ve meslek hastalığı, genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanırken bir taraftan da artık önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulacak nitelikli işgücü olarak yetiştirilip meslek sahibi olacaklardır. Genç işsizliği ile mücadele kapsamında hayata geçirilen İşe İlk Adım Projesi yegane amacı üniversite mezunu gençlerimize ciddi mesleki bir deneyim imkanı sunabilmektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından açıklanan 100 günlük eylem planı içerisinde bilhassa gençlerin istihdamı önemli yer tutmaktadır. Bu maksatla Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak kırılgan gruplar içerisinde yer alan gençlerimize yönelik istihdam çalışmaları Aksaray İŞKUR ekibi olarak kurum ve kuruluşlarımızla iş birlikteliği içerisinde devam ediyor bu iş birlikteliğinin sonucu olarak ilimiz genç istihdamında Türkiye içerisinde ilk 10 şehir arasında yer almaktadır. İşbaşı eğitim programı sonrasında İŞKUR tarafından işverenlere 6 aya kadar net asgari ücretin yüzde ellisi tutarında destek sağlanacaktır. Şayet bu süreden sonra işveren tarafından kişinin 12 ay daha istihdam edilebileceğine dair taahhüt verilmesi halinde net asgari ücretin yüzde 25’i tutarında ücret desteği bir yıl boyunca karşılamaya devam edecektir. Gençlere yönelik hazırlanan işe İşe İlk Adım Projesi ile amacımız üniversite mezunu gençlerimizin 6 aya kadar sürecek işbaşı eğitim programından sonra en az bir buçuk yıl daha istihdamda kalmalarının sağlanmasıdır.

3 ARALIK 2018 TARİHİNDE İSTİHDAM VE KARİYER GÜNLERİ

Bunun yanı sıra 3 Aralık 2018 tarihinde üniversite öğrencilerine yönelik olarak istihdam fuarı ve kariyer günleri gerçekleşecektir. Üniversite ile İŞKUR arasındaki iş birlikteliklerinin tek öznesi gençlerdir. Ayrıca üniversite tarafından yürütülen ortak eğitim programı kapsamında başarılı öğrencilere sunulan staj imkânı konusunda da İŞKUR işveren ile stajyer arasında danışmanlık görevi sağlayacaktır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021