SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İŞKUR Desteğiyle Kendi İşinin Patronu Oldu

İŞKUR Desteğiyle Kendi İşinin Patronu Oldu

A - +

Aksaray Haberleri - 17.07.2018 - 14:47

İŞKUR Desteğiyle Kendi İşinin Patronu Oldu

İdris GÖK, 1994 Eskil/AKSARAY doğumludur. % 48 görme engeli bulunmaktadır. Babası Ahmet GÖK ile birlikte hayvancılık yapmaktayken kendine ait hayvanların olması isteği ve ileriye dönük yatırım yapmak amacıyla kendi işini kurma projesi kapsamında 05.06.2017 tarihinde kurumumuza başvuruda bulunarak hazırlamış olduğu projesini sunmuştur.

Projesi kabul edilen İdris GÖK, İŞKUR’dan almış olduğu hibe desteği ile aldığı süt sığırı cinsi büyükbaş hayvanların sütünü, süt toplayıcısı mandıralara satarak geçimini sağlamaktadır. Bu sektördeki tecrübesini artırmakta olup zamanla babasına ait olan mandıranın yanına kendine ait bir mandıra kurmayı hedeflemektedir.

Bu proje ile kendi geçimini sağlamakla birlikte topluma yararlı bir birey olmak isteyen İdris GÖK şunları söylemektedir:

“Kendi başıma bir şeyler başarabileceğim için engelleri sınır tanımadan aştım ve bu projeyle hayatıma yeni bir yön verdim. Bu sayede öz güvenim arttı. Ailemin de desteği ve bu işteki becerim sayesinde başarıyı yakaladığımı düşünüyorum.

GİRİŞİMCİLİK ENGEL TANIMIYOR 40 ENGELLİ KENDİ İŞİNİ KURUYOR.

Çalışma hayatında milli seferberlik kapsamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatıyla engelliler için 36.000 TL olarak verilen hibe desteğinin 50.000 TL’ye çıkarıldığını duydum. Sürekli hayallerimi süsleyen köyümde kendi işimin başında ayaklarımın üzerinde güçlü durma hayalimin gerçeğe döneceğini o anda hissettim.

Aksaray İŞKUR, engelli vatandaşlar için açmış olduğu proje destek ofisi ile bizlere yardımcı oldu ve projemin onaylanmasıyla artık kendi işimin patronu oldum. Almış olduğum büyükbaş hayvanlar yavruladı. Bir taraftan süt üretiyor bir taraftan da çevremde benim gibi engelli olan kardeşlerime örnek olmanın gururunu yaşıyorum. Bize bu fırsatı veren başta Cumhurbaşkanımıza, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza ve İŞKUR İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bu yıl Aksaray’da 40 engelli kardeşimin daha kendi işinin patronu olduğunu öğrendim. Bizim gibi başarılı, genç engelli girişimcilerin sayısı arttıkça engelliler çalışma hayatında daha fazla yer alacaklardır.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021