SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İş umuduyla İŞ-KUR’a akın ettiler

İş umuduyla İŞ-KUR’a akın ettiler

A - +

Aksaray Haberleri - 22.09.2016 - 16:38

İş umuduyla İŞ-KUR’a akın ettiler

Aksaray’da ‘Toplum Yararına Çalışma Programı’ (TYÇP) kapsamında okullarda çalışacak 253 işçi alınacağının duyurulmasının ardından İŞ-KUR’a 2 bin 200 kişi başvurdu.
İŞ-Kur’un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında okullarda çalışacak 253 işçinin alınacağını duyurması vatandaşlardan büyük ilgi gördü. İş umudu ile müracaatta bulunmak için sabahın erken saatlerinde İŞ-KUR önüne gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.
Başvuru sırasında bekleyen Telli Özeş (30), “Dün geldim iş başvurusuna. Çok kalabalık vardı ve yapamadım başvurumu. Tekrar geri gittim ama bugün saat 06.30’da geldim ve şu anda yine bekliyorum. Devlet böyle bir iş imkanı sunmuş. Bende araştırıyorum” dedi.
Bir diğer vatandaş Nigar Adak (43) ise “İki üç gündür gelip gidiyorum buraya. Bize iş vermiyorlar. Gelip gidiyoruz. Bugün de herifle burada çatıda kalacağım herhalde. Başka çarem yok. Yol parası bulamıyorum. Ortaköy’den buraya geliyorum ben. Uzaktan geldim. Okulla çalışmak istiyorum” diye konuştu.
Fikret Pulluk (45) da, “Bu milletin hali ne olacak böyle. Bu işsizlik. Mahvoldu bu millet. Ne yapsın bu adamlar. Bir çare bulsunlar. Okulda çalışmak istiyorum. İş olursa yine çalışmak istiyorum. Sigortam yok. Aylığım yok. BAĞ-KUR’um yok. Neyle geçineyim ben” şeklinde konuştu.
İŞ-KUR İl Müdür Vekili Hasan Hüseyin Ulusoy ise, Aksaray’da 203, Eskil ilçesinde 25, Güzelyurt ilçesinde 10, Ortaköy ilçesinde 10, Gülağaç ilçesinde 5 olmak üzere toplamda 253 işçinin alınacağını kaydetti.
253 kişinin işçi alınacak olmasına rağmen ikinci gününde 2 bin 200 kişi başvuruda bulundu. Başvurular 29 Eylül 2016 tarihe kadar devam edecek.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021