SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Irak Kültür Müsteşarı ASÜ’deki Iraklı Öğrencilerle Buluştu

Irak Kültür Müsteşarı ASÜ’deki Iraklı Öğrencilerle Buluştu

A - +

Aksaray Haberleri - 02.02.2015 - 15:49

Irak Kültür Müsteşarı ASÜ’deki Iraklı Öğrencilerle Buluştu

Irak Kültür Müsteşarı Prof. Dr. Salman Daood Salman, Aksaray Üniversitesi’ndeki (ASÜ) Iraklı öğrencileri ziyaret etmek ve eğitim-öğretim şartlarını yerinde incelemek için Aksaray’a geldi.
ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Acar ve Iraklı öğrencilerle birlikte kampüsü gezen ve öğle yemeği yiyen Prof. Salman, ASÜ’nün henüz 8 yaşında bir üniversite olmasına rağmen gelişmiş bir üniversite olduğunu söyledi.
Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi (ASÜBTAM) ziyareti sırasında hayranlığının bir kat daha arttığını kaydeden Kültür Müsteşarı Salman, “Iraklı öğrencilerimiz çok şanslı. Kendilerinin böyle güzel bir ortamda eğitim-öğretim görmelerinden dolayı son derece mutlu oldum. Özellikle ASÜBTAM çok etkileyici ve son derece donanımlı laboratuvarlara sahip. Irak’ta yaptığım bilimsel çalışmalarım için ASÜBTAM’ı ben de kullanmak istiyorum” dedi.
ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ise, Iraklı konuğuna kısaca üniversiteyi ve özellikle son 4 yıl içinde yaşanan gelişmeleri anlattı. Uluslararası öğrencilerin ilk kez 2012 yılında ASÜ’ye kabul edildiğini kaydeden Rektör Acar, “Türkiye’den öğrencilerimiz üniversitemizde hangi imkanlara sahipse uluslararası öğrencilerimiz de aynı imkanlara sahipler” dedi.
Rektör Acar, ASÜ’nün bir dünya üniversitesi haline gelmesi için yaptıkları çalışmaları sürdüreceklerinin altını çizdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021