SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İnternet Bağımlılığına Farkındalık İçin Doğa Yürüyüşü Yaptılar

İnternet Bağımlılığına Farkındalık İçin Doğa Yürüyüşü Yaptılar

A - +

Aksaray Haberleri - 04.03.2019 - 15:20

İnternet Bağımlılığına Farkındalık İçin Doğa Yürüyüşü Yaptılar

Teknoloji günümüzde insan hayatına sayısız faydalarla hayranlık uyandırmakta ve cazibe merkezi olarak görülmektedir. Teknoloji kullanımı ise bir yandan bireyler için statü kazanma vasıtası olarak görülürken diğer yandan kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kayıp olması ve teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanması bir çok problemi beraberinde getirmekte internet bağımlılığı ve bunun sonuçları bütün dünyada tartışmalar ve çözüm arayışlarına sebep olmaktadır.

Bu bağlamda İlimizde faaliyet gösteren kısa adı Adask olan Aksaray Dağ Arama Kurtarma ve Doğa sporları derneği sanal bağımlılığa dikkat çekmek için hafta sonu Kapadokya bölgesine yürüyüş düzenledi.

YÜRÜDÜLER TIRMANDILAR

Aksaray ve Nevşehir Bölgesinden gelen Dağcı ve Doğacı ekiple birlikte Kapadokya’da bulunan vadilerde tırmandılar ve yürüyüş gerçekleştirdiler. Bir çok dağcı ve doğacının katıldığı aktvitede 12 kilometre yürüyüş yapan ekip. Zorlu arazide kayalıkları ve vadileri aşan, derelerden geçen doğa tutkunları, Doğayla iç içe olmanın, stres atıp rahatlamanın sanal ortamdan uzak olmanın harika olduğunu bildirdiler.

İP ÇEKME YARIŞI ve İZCİ OYUNU OYNADILAR

Ekip Yürüyüşe ve Tırmanışa başlamadan doğaya duyarlı olarak tüm katılımcıların telefonlarını bir file içinde topladılar. Bilgisayar ve ekran bağımlığına dikkat çekmeyi amaçlayan Adask ekibi düzenlediği Kapadokya etkinliğinde bir günlüğüne de olsa sanal alemden uzaklaşıp doğayla buluşmanın mutluluğunu sağlamış oldular.

Baharı karşılamak, doğayla baş başa kalmalarını sağlamak üzere düzenlenen etkinlikte ekip ip çekme yarışı ve izci oyunları oynayarak dolu dolu bir gün geçirdiler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021