SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İnsanın en birinci üstadı ve en tesirli öğretmeni annesidir

İnsanın en birinci üstadı ve en tesirli öğretmeni annesidir

A - +

Aksaray Haberleri - 07.05.2016 - 9:48

İnsanın en birinci üstadı ve en tesirli öğretmeni annesidir

İnsanın en birinci üstadı ve en tesirli öğretmeni annesidir. Ak Parti Aksaray Milletvekili Doç Dr. Mustafa Serdengeçti yaptığı yazılı açıklamada; İnsanın en birinci üstadı ve en tesirli öğretmeni annesidir. Annelerimizden aldığımız telkin ve manevi dersler vücudumuza çekirdek hükmünde yerleşmiştir. Hayatımız boyunca her öğrendiğimizi bu çekirdeğin üzerine bina ederek yaşarız.
Rahmet-i Rabbâniyenin en hürmetli en latif ve en şirin bir cilvesi olan şefkat annelerimizin kalplerindedir. Annelerimiz bizlere karşılıksız sevgiyi ve merhameti gösterecek dünyadaki tek varlıktır. Annelerimizin şefkatleri, rahmet-i İlahiyenin bir parıltısıdır.
Şefkat kahramanı annelerimizin gönüllerini hoş tutmamızın ve onları bizlerden razı etmemizin asli vazifemiz olduğunu yüce kitabımız Kuran şöyle emrediyor; “Rabbin ondan başkasına kulluk etmemeni ve anne babana iyilikle davranmayı emretti. Şayet onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlılığa ulaşırsa onlara ‘Öf’ bile deme onları azarlama onlara güzel söz söyle.”
Peygamber efendimiz (SAV) anne ve babamızın dualarının bizler için bir nimet olduğunu şu hadisinde belirtmiştir; “ Belli bükülmüş ihtiyarlarınız olmasaydı belalar sel gibi üstünüze dökülecekti.” Anne ve babalarımızın duası ve merhameti belaların önüne geçer. Kim anne ve babasına merhamet ederse Allah ona merhamet eder.
Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz şehitlerimizin anneleri olmak üzere dünyanın bütün annelerinin anneler gününü kutluyorum. Annelerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021