SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » “İnsan Kalitesi ve Ahlak Açısından Çok İyi Noktadayız”

“İnsan Kalitesi ve Ahlak Açısından Çok İyi Noktadayız”

A - +

Aksaray Haberleri - 09.09.2015 - 14:53

“İnsan Kalitesi ve Ahlak Açısından Çok İyi Noktadayız”

Aksaray Okuma Grubu üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik ziyaretlerini sürdürüyor.

Okuma Grubu üyeleri, Ensar Vakfı Aksaray Şubesi ve İlim Yayma Cemiyeti’ni ziyaret ederek karşılıklı görüş alış verişinde bulundular.

Öğrenci heyeti ilk ziyaretini Ensar Vakfı Şubesine gerçekleştirdi. Vakıf Başkanı Bilal Bilecik ve ASÜ’den Yrd.Doç.Dr. Murat Altuğ okuma grubu öğrencilerini konuk etti.

Başkan Bilecik, Ensar Vakfı faaliyetleri hakkında bilgi vererek “Sizlerle birlikte hasbıhal etmekten memnun olduk gurur duyduk. Din eğitimi ve öğretimi alanında hizmet veren bir vakıf olduğu için din eğitimi ve öğretimi yapan başta İmam Hatip Liselerimiz olmak üzere ilahiyat Fakültelerimiz, İslami İlimler Fakültelerimiz genel kitlemiz şeklinde değerlendiriyoruz. İmam Hatip Liselerimize ve İlahiyat Fakültelerimizin yanında maddi destek diyebileceğimiz burstur, yemek organizasyonudur gibi diğer faaliyetler yürütüyor.” Dedi

Bilecik konuşmasının devamında şu görüşlere yer verdi “Okuma grubu ile yapacağımız ortak bir takım çalışmalar ve faaliyetler inşallah hem sizlere hem bizlere faydası olur. Öğrenci evleri noktasında da sağ olsun belediyemiz bize destek verdiler. İmam Hatip Lisesi öğrencilerimize vakıfta öğle yemeği veriyoruz. Bu binaya taşındıktan sonra 2 senedir 40 öğrencimiz öğle yemeğine burada iştirak ediyorlar. Şu anda kız ve erkek öğrencilerimizin barındığı 7 adet öğrenci evimiz var. Burada bizim amacımız sadece öğrencinin karnını doyurmak barındırmak otel veya lokanta hizmeti vermek değil mutlaka bu öğrencilerimizin yetişmesi içinde bir takım çalışmalarımız var. Seminerlerimiz sohbetlerimiz var. Onlara katılımı zorunlu tutuyoruz. Öğrencilerimizin yetişmesi açısından o çalışmalarımızda yürüyor. Bunun dışında burada haftalık ve aylık seminerlerimiz var. Fıkıh sohbetlerimiz var. Fıkıh biliyorsunuz bir Müslümanın mutlaka bilmesi gereken şey. Kişinin lehinde ve aleyhinde olan şeyleri bilmesidir fıkıh. Fıkıh sohbetlerimiz son derece verimli geçiyor. Yine öğrencilerin yetiştirilmesi ve kalitesinin artırılması bazında çalışmalarımız devam ediyor.Aksaray’da şu anda 4 tane İmam Hatip Lisemiz 5 tane İmam Hatip Ortaokulumuz il merkezimizde hizmet ediyor. Öğrenci sayısı geçen yıl itibarıyla İmam Hatiplerde 5 bini aştı. Türkiye genelinde 1 milyonu aşkın İmam Hatip öğrencisi eğitim öğretim görüyor. İmam Hatiplerin önündeki kat sayı engelinin hükümetimiz tarafından kaldırılması öğrencilerimizin her bölüme gidebilmeleri elbette ki İmam Hatiplere tekrar teveccühü artırdı. Şu anda öğrenci patlaması var.Bu öğrencilerin artık bundan sonra İmam Hatip şuuru ve gururu içerisinde kaliteli bir şekilde yetişmesi için bizim üzerimize görevler düşüyor.Onları en güzel şekilde yerine getirmeye çalışacağız ”Dedi.

Okuma Grubu öğrencileri daha sonra İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Selim Biçen’i ziyaret ettiler.

Öğrenciler, temsil ettikleri grubun, dönemin Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu tarafından kurulan bir grup olduğunu ifade ederek “ Onun sayesinden gruba öğrenciler katıldı.Şu anda 150’ye yakın üye arkadaşlarımız var. 3-4 yıldır Eski Tarım Bakanı Sami Güçlü hocamızla devam ediyorduk.

Bülten No: 1/ 09.09.2015

Şu an 5.ci yazardayız. Bir yazar belirleyip onun bütün eserlerini okuyoruz. Şu anda Mehmet Akif Ersoy okumaları yapıyoruz.” Dediler.

Biçen ile karşılıklı görüş alış verişinde bulunan öğrenciler, merak ettik konular hakkında bilgi edindiler.

Cemiyet Başkanı Biçen, yaptıkları faaliyetlerden kısaca bahsederek “ Biz Aksaray’da yeni kurulduk. Şu anda 5 evimiz var. 33 bayan 5 erkek olmak üzere 38 kişilik bir öğrenci grubumuz var. Ortaköy’de de yeni bir açılımda bulunduk. Orada da bir ev açacağız. Şimdilik faaliyetlerimiz özellikle öğrenci yetiştirme konusunda devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

Selim Biçen, Türkiye’nin insan kalitesi ve ahlakı açısında iyi noktada olduğuna dikkat çekerek “ Burada mühim olan bu yüzyılın manevi ve maddi olarak ilerlemiş yetişmiş insanlarını inşallah şimdilik taklit ederiz sonra onları da geçeriz. Mühim olan o insanların ulaştığı noktayı bu yüzyılda kendimiz ahlaken ve ilmen yakalayabilmek. Çok şükür memleketimizin çok güzel özellikleri var. Yetişmiş insan açısından. İnsan kalitesi ve ahlakı açısından çok iyi bir noktadayız. Bunu ilimle de bilimle de ziynetleyip zenginleştirmemiz gerekiyor. Şu anda benim gördüğüm kadarıyla yetişmiş insan konusunda bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bir eksiklik var. Ben 18 yıl Yurtdışında kaldım. İngiltere’deki genç nesili gördüm. Uyuşturucunun, biranın ve şarabın 11 yaşına kadar indiği bir toplumdan bahsediyoruz. Ahlaken çökmüş durumdalar. O anlamda da sizin kendinizi özellikle böyle yetişmiş insanlarla ziynetlendirmeniz çok önemli.” Dedi.

Yabancı dil ve özellikle İngilizce öğrenme konusuna da değinen Biçen, bu konuda çok önemli örnekler vererek sözlerini şöyle sürdürdü

“Yurt dışından bir Müslümanla temas geçtiğinizde sizin onları da geçmeniz gerekiyor. Bizim en büyük bariyerlerimizden bir tanesi de yabancı dildir. İnşallah bu grupta okuma grubu, yazma grubu ve İngilizce konuşma grubu da oluşturmanızı isterdim. İngilizce ile konuşup da sizin okuduğunuz Mehmet Akif’i Budapeşte’deki Rodiye anlatabilir misiniz? Hadisi ve ayeti İngilizce konuşabilecek seviyeye gelmeniz gerekiyor. Bu en büyük problemlerden bir tanesi. Yani insan İngilizceyi konuşuyor ama dini ıslahlarda yetersiz kalıyor. Bazı terimleri İngilizceye çeviremiyorsunuz. Buralarda tıkanıyorsunuz. Türkiye Afrika açılımı yapıyorsa Afrika’daki ülkelere ulaşmak istiyorsa sizin İngilizce konuşmanız gerekiyor. Bu nedenle İngilizce çok önemli. Okuma grubunuza İngilizce konuşmayı da ekleyin.” diye öğrencilere öneride bulundu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021