SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İnceöz: “Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesinin Ödeneği Hazır”

İnceöz: “Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesinin Ödeneği Hazır”

A - +

Aksaray Haberleri - 19.06.2018 - 16:08

İnceöz: “Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesinin Ödeneği Hazır”

AKSARAY SAĞLIK’TA MERKEZ HALİNE GELDİ

TBMM AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray`ın özellikle sağlık ve ulaşım alanları başta olmak üzere AK Parti ile çağ atladığını ifade ederek “AK Parti 16 yıldır gece gündüz demeden Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemize hizmet ediyor. Bu hizmetlerden de Aksaray`ımızı en iyi şekilde faydalandırdık” dedi.

Yaşanabilir bir ülke için sağlık konusunun son derece önemli olduğuna dikkat çeken TBMM AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz; “Hasta odalarımızı nitelikli yani içinde tuvaleti, banyosu ve en fazla iki hasta yatağı olan konforlu odalara dönüştürdük, dönüştürmeye de devam ediyoruz. Aksaray`a getirdiğimiz sağlık yatırımları sayesinde beş yıldızlı otel kalitesindeki hastanelerden 400 yataklı hastane önümüzdeki aylarda açılışı yapılacak. Aynı hastaneye ek olarak 200 yataklı hastanenin de temelini attık. Hemşerilerimiz sağlık hizmetlerini modern cihazlar ve uzman personeller eliyle en iyi şekilde alıyorlar” dedi.

AKSARAY`I SAĞLIKTA ÇAĞ ATLATTIK

Aksaray`da hastanelerden sağlık hizmeti alan vatandaş sayısını 16 yılda 4 katına çıkardıklarının altını çizen İlknur İnceöz şöyle devam etti: “2002 yılında Aksaray`da hastanelerden 275 bin 514 hemşerimiz sağlık hizmeti alırken bu rakam şehrimize yaptığımız sağlık yatırımları sayesinde 2017`de bir buçuk milyonlar seviyesine çıktı. AK Parti iktidara gelmeden önce özel hastanenin olmadığı Aksaray`ımızda 518 hastanede hemşerilerimiz sağlık hizmeti almaya çalışırken, 2017 tarihi itibariyle şehrimize 134`ü özel olmak üzere 752 hastane kazandırdık. Bizim yıkmakla, talanla, yalanla, dolanla işimiz yok. Bizim tek işimiz hizmet, en büyük gücümüz ise millet. Biz halkımız için varız, tek gayemiz halkımızın mutluluğu, refahı ve bu güzelim ülkede sağlıklı şekilde yaşamasını sağlamaktır. ”

Sağlık yatırımlarının sadece hastaneler ile sınırlı kalmadığını kaydeden TBMM AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, “Aksaray`ımıza iktidarlarımız döneminde yapılan sağlık yatırımları neticesinde “ Aksaray’da 112 Acil İstasyon Sayısı” 5’den 18’e, ambulans sayısı 13’den 52’ye, Hekim sayısı 289’dan 424’e, Sağlık personeli sayısı 1009’dan 2020’ye yükseldi. Aksaray`ımızda hemşerilerimiz Anjio uygulamasından faydalanamıyordu. Bugünse Aksaray`ımızda 3 bin 490 hemşerimiz hastanelerimizde Anjio uygulamasından faydalanarak sağlıklarına kavuştu” dedi.

AKSARAY SAĞLIK MERKEZİ HALİNE GELDİ

AK Parti iktidarlarından önce Aksaraylıların sağlık hizmeti almak için başka illere gittiğini kaydeden İnceöz, “Aksaray`a 284 Milyon TL sağlık yatırımı yaparak, hemşerilerimize birinci sınıf sağlık hizmeti getirdik. Getirdiğimiz sağlık yatırımları neticesinde Aksaray`ımız artık bölgesinden hasta kabul eden bir sağlık merkezi haline geldi” dedi.

AK Parti`nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde Güçlü Türkiye, güçlü Aksaray vaadiyle yola çıktığını kaydeden TBMM AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, “16 yıldır Türkiye de ve Aksaray’ımızda tüm ilçelerimize ve köylerimize hizmet götürdük. Aksaray`ımızda taş üstüne taş koymanın, hemşerilerimize hizmet ulaştırmanın gayesini güttük. Aksaray’a son 16 senede, eğitimden sağlığa, tarımdan enerjiye, orman ve su işlerinden toplu konuta, “Toplam 11 katrilyon lira” yatırım yapıldı” dedi

AKSARAY`A ULAŞMAK DAHA HIZLI VE GÜVENLİ

Aksaray`ın teşvik sistemi sayesinde yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldiğini kaydeden TBMM AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz sözlerine şöyle devam etti; “Teşvik sisteminin sağladığı avantajların yanı sıra Türkiye’nin doğu-batı, güney-kuzey yönlerine uzanan karayolları kavşağında yer alan Aksaray`ı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 335 kilometreye; ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yollarını 273 kilometreye uzattık. Böylece kente erişimi daha hızlı ve güvenli hale getirerek Aksaray’daki karayolu ağını 208 km’si bölünmüş yol olmak üzere 608 kilometreye ulaştırdık”

AKSARAY ULUKIŞLA DEMİRYOLU YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

İnceöz, Aksaray- Ulukışla arası 86 kilometrelik Demiryolunun takipçisi olduğunu ve çalışmaları yakından takip ettiğinin altını çizerek, “2018 yılı yatırım programına aldırdığımız proje 1 milyar 131 Milyon 500 bin TL’ye mal olacak. 86 kilometre hat uzunluğuna sahip Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesi’nin ödeneği ayrıldı. İhalesinin yapılması ile yapımına da başlanacaktır. Demir yolumuzun faaliyete geçmesiyle birlikte Aksaray’ımızda üretilen ihraç mallarının Mersin Limanına ekonomik olarak daha cazip fiyat ve koşullarda taşınması Aksaray`a yatırım yapan iş adamlarına büyük bir avantaj sağlayacak. Aksaray’ımız böylece yatırımcılar için bir cazibe şehri haline gelecek” dedi.

DUBLE YOL YAPIMINA AKSARAY’DAN BAŞLANDI

Ülkemiz de ilk duble yol çalışmasının da Aksaray’da başladığını söyleyen TBMM AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, bugün Aksaray’ın dört bir yanı duble yollarla çevrilidir. Trafikte kazalar duble yollar sayesinde en aza indirgenmiştir. Can ve Mal kaybı çok çok az olmaktadır. 2007 seçimlerine giderken tek konu Konya yolunun duble yol olması idi. Konya yolu da, diğer çevre illere bağlanan yolların tamamı duble yol olmuştur. Bu yollarımızın kalitesi dahi tartışılamaz şekilde çok kalitelidir. Ayıca ilçelerimize bağlanan yollar ile köy ve arazi yollarındaki kaliteyi de halkımız , milletimiz görmektedir.

HIZLI TRENLE ULAŞIM DAHA DA KOLAYLAŞACAK

AK Parti iktidarları ile ülkemizde yüksek hızlı tren çalışmalarının da başlandığını ve hızlı treni kullanan vatandaşlarımızın bunun rahatlığını da yaşadıklarını belirten TBMM AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray’dan geçecek olan Kayseri- Antalya Hızlı tren hattının fizibilite çalışması yapıldı. 2023 yılına inşallah tamamlanacak. Ayrıca Niğde’den başlayıp, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale arası yüksek hızlı tren yapımı müjdesini de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Aksaray mitinginde halkımıza vermiştir.

Aksaray Hızlı treni ile duble yolları ile yük treni ile ulaşım alanında ülkenin de ortasında olmasından dolayı hizmetleri en üst seviye de almaya devam edecektir.” Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021