SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İnceöz: “15 Temmuz’da rüşdünü ispatlayan gençleri 16 Nisan’da yok sayamayız”

İnceöz: “15 Temmuz’da rüşdünü ispatlayan gençleri 16 Nisan’da yok sayamayız”

A - +

Aksaray Haberleri - 08.04.2017 - 12:26

İnceöz: “15 Temmuz’da rüşdünü ispatlayan gençleri 16 Nisan’da yok sayamayız”

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in moderatörlüğünde ekrana gelen ‘İskele Sancak’ Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden canlı yayın yaptı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım ile birlikte programa konuk olan Ak Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, yaşları 25’in altında olan gençlerin 16 Nisan halk oylaması ve Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemine ilişkin ilişkin sorularını yanıtladı.

Öğrencilerin özellikle seçilme yaşının 18’e düşürülmesi noktasında yapılan eleştirilerle ilgili düşüncelerini sorduğu İnceöz; yapılan eleştirilerin haksız ve mesnetsiz olduğunu vurguladı ve “18 yaşında ehliyet alabilirsin, ama araba alamazsın demek gibi bir şey bu. Yani bu kadar mesnetsiz, haksız ve denkleştirmesi olmayan bir durum. Ehliyet al ama araba sürme, araba alma. Bu mümkün olabilir mi?” diye sordu.

“GENÇLERİN 15 TEMMUZ’DAKİ DİK DURUŞU GÖZARDI EDİLEMEZ”

Temsilde adaleti sağlamak, daha demokratik bir meclis oluşturmak için gençlerin yok sayılamayacağına vurgu yapan İnceöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz gecesi bir baktık ki 14 yaşında 15 yaşında 16-17-18 yaşında gençlerimiz bu vatan için canlarını ortaya koymuş. Bu yaşlarda şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Gençliğimiz vatan konusunda, ülkesinin ve milletinin geleceği konusunda ne kadar duyarlı olduklarını 15 Temmuz gecesi canını hiçe sayarak sokağa çıkmasıyla, o duruşuyla göstermiştir. Çok da değer sahibi olduklarını 1 kez daha net olarak ortaya koydu gençlerimiz. 15 Temmuz sonrası gençliğimizin oradaki dimdik duruşu, göz ardı edilebilir mi?”

“FATİH İSTANBUL’U 21 YAŞINDA FETHETTİ”

“Fatih’in İstanbul’u fetih ettiği yaş 21. Dünyadan, İslam dünyasından pek çok örnekler verilebilir. Bakıyorsunuz pek çok icatlar 18-19-20’li yaşlarda yapılıyor. Yeter ki fırsat verilsin. Bu çok önemli. Tecrübe kazanmak bu anlamda çok önemli.

Bu gün 9 milyon kadar genç seçmenizim var. Yeni sistemde daha çok demokrasi diyoruz, temsilde adalet diyoruz.

Madem temsilde adalet diyoruz, demokrasi diyoruz; seçmen sayımızın yüzde 13.5’ine tekabül eden gençlerimizi yok sayamayız, onların meclisteki temsilleri önemsiz olabilir mi?

18 yaşında olup da hayır diyenlere bunu soralım lütfen. Size güvenmeyenlerin aksine biz size çok güveniyoruz. 15 Temmuz gecesi o duruşunuzla bunu herkese gösterdiniz. Bizim içinde meclisteki temsiliniz çok önemli.”

“BİZLERİN TECRÜBESİ, SİZLERİN ENERJİSİ”

“2006’da yapılan değişiklikle seçilme yaşının 25’e çekilmesinden sonra biz partimizden 5 tane genç arkadaşımızı milletvekili yaptık. Onlar kendi enerjilerini, kendi sinerjilerini, beklentilerini gençlik üzerinde oluşturacağımız politikaların şekillenmesinde önemli katkılar veriyor. Bizlerin tecrübesi sizlerin enerjisi. Mecliste toplumun tüm kesimlerine hitap edeceğiz. Doğudan batıdan her yaş aralığından milletin iradesinin ve meşruiyetinin sandığa en etkili ve doğru şekilde yansımasını sağlayacağız. Demokraside ve temsilde adaleti sağlayabilmek için varlığınız çok çok önemli.”

“9 MİLYON GENCİ YOK SAYAMAYIZ”

“Kişi olarak da 18 yaş hukuken reşit kabul edilir. Evlenebilir, alım satı yapabilir, tercih edebilir, belediye başkanını seçebilir, il genel meclis üyelerini milletvekillerini seçebilir. Politika üretecek tüm insanları seçebilirsiniz. Ya seçilmeniz. Bir dakika sen bir bekle, 25 yaşını bekle. Böyle bir şey olabilir mi. 9 milyon genci, yüzde 13.5 seçmeni daha demokratik ve temsil gücü yüksek bir sistem oluşturmak isterken yok saymak olur mu? Meclis kucaklayıcı ve bütünleyici olacak, toplumun tüm kesimine her yaş aralığına hitap edebilecek.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021