SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İlahiyatçı Yazar öğrencilerle buluştu

İlahiyatçı Yazar öğrencilerle buluştu

A - +

Aksaray Haberleri - 08.01.2016 - 13:39

İlahiyatçı Yazar öğrencilerle buluştu

Değerler Eğitimi çerçevesinde, Aksaray Enderun Aileyi Koruma Eğitim ve Kültür Derneği ve Aksaray Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi işbirliği ile 7-8 Ocak 2016 tarihlerinde ilimiz İmam Hatip Lisesi öğrencilerine “KONUMUZ NAMAZ” konulu konferans vermek üzere davet edilen İlahiyatçı yazar Ahmet Bulut imam hatip öğrencilerine seslendi.

Katıldığı konferanslarda yaptığı konuşmalarda, namaz’ın tanımını öğrencilerle soru-cevap şeklinde ele alan yazar; “Namaz bir borç değildir. Çünkü rabbimizin bizim namazımıza ihtiyacı yoktur. Namaz ruhun gıdasıdır. İmandan sonra namaz gelir.” diyerek Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) efendimizin “Yemekten, içmekten aldığınız lezzeti ben namazdan alıyorum” sözlerini hatırlattı. Sevgili peygamberimiz namazı “Allah’la Sohbet” olarak görüyor diyen sayın Ahmet BULUT konuşmasının devamında “Sevgili kardeşlerim, Allah’ın bizden istediği iyi bir Müslüman olmak, iyi bir insan olmaktır. İyi insan, iyi Müslüman olmanın temel şartı da namazdır. Namaz, imanın şekil almış halidir.” dedi.
Bulut, sözlerini şu cümleyle tamamladı:
“VURUR YÜZE İFADESİ
NAMAZ KILAR Bİ TANESİ”
Konferans sonrasında kitaplarını imzalayan, öğrencilerle sohbet eden yazara Aksaray Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Mehmet ÇEKİÇ günün hatırasına hediye takdim etti.

Ahmet BULUT kimdir?
1971 yılında Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Karaköy köyünde doğdu. İlkokulu köyde, orta ve liseyi Bayramiç İmam Hatip’te, üniversiteyi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okudu. Evli ve üç çocuk babasıdır.

İlahiyatçı Yazar öğrencilerle buluştu (1)

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021