SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İl Başkanı Şimşek; İstanbul’un Fethi kutlu olsun

İl Başkanı Şimşek; İstanbul’un Fethi kutlu olsun

A - +

Aksaray Haberleri - 30.05.2019 - 10:18

İl Başkanı Şimşek; İstanbul’un Fethi kutlu olsun

Yeniden Refah Partisi Aksaray İl Başkanı Dt.K.Serkan Şimşek; Şu anda duyduğumuz büyük heyecan sadece şerefli tarihimizden kaynaklanan heyecan değil, bundan sonra yapacağımız başarılı çalışmalar için duyduğumuz heyecandır. Artık Yeni Bir Dünya’nın kurulma vakti gelmiştir. Bunun için canla başla çalışmalıyız. Yeni Bir Dünya’nın kurulacağına inanmamız için birçok gerekçemiz var. Bunlardan ilki inancımızdır. İkincisi şanlı tarihimizdir. İstanbul’un fethinden 50 yıl önce, Ankara Savaşından sonra Osmanlı fetret dönemine girmiştir, fakat 50 yıl sonra İstanbul’u fethedecek seviyeye gelmiştir. Tarihteki bu ve diğer başarılarımız, bu fetihleri devam ettireceğimize ve Yeni Bir Dünya kuracağımıza inanmamızın gerekçelerindendir.

İstanbul’un Fethinden gereken dersleri almalıyız. Sultan Fatih 21 yaşında tahta çıkar çıkmaz ilk uygulamaya koyduğu plan İstanbul’un Fethi’dir.

Bir işi başarmak için o işin delisi olmamız lazım. Fatih İstanbul’un delisiydi. Bu inancı uğrunda yeni keşiflerle ve gece gündüz hazırlıklarını yaparak 200 tane gemiyi hazırladı, 4 ayda Rumeli hisarını inşa etti ve 6 Nisan günü Bizans’a teslim ol çağrısını yaptı. Bizans teslim olmayınca hücum emri verildi. Hücum emri verilirken Sultan Fatih bütün askerleriyle cuma namazını kıldı ve duasını yaptı. Duasını yaparken Allah karşısında dünyanın en aciz kulu gibiydi. Ne zaman ki duayı yapıp, besmeleyi çekip hücum emrini verdi, o zaman kükreyen bir aslana dönüştü.

29 Mayıs günü Ulubatlı Hasan surlara bayrağı dikti ve Osmanlı askerleri topların surlarda açtığı gediklerden şehre girdi ve İstanbul fethedilmiş oldu.

Biz fethi gerçekleştiren askerlerin heyecanını duyuyoruz ve yeni başarılar kazanacağımızı biliyoruz.

İstanbul’un fethinden dersler çıkarmalıyız.

1- Fatih’i tanımalıyız. Ne güzel kumandan, ne güzel bir genç.

2- Eba Eyyûb el Ensari hazretlerini tanımalıyız. Bütün muharebelerde İslam’ın sancağını taşımıştır. Peygamberimiz (sav)’i evinde 7 ay misafir etmiştir ve İslam Devleti o evde kurulmuştur. İslam onun evini seçmiştir, o ise İstanbul’u seçmiştir. 96 yaşındayken 6 evladıyla birlikte sırf hadisteki müjdeye mazhar olabilmek için İstanbul’u fethe gelmiştir. Evlatlarının ısrarına rağmen herkesten fazla o hücum ediyordu. Daha sonra onu kendinizi tehlikeye atmayın ayetiyle caydırmaya çalıştılar fakat Ebu Eyyûb el Ensari o ayetin dünyalık işleri bahane ederek cihattan kaçarak kendinizi tehlikeye atmayın manasına geldiğini açıklayarak savaş sırasında da ders vermiştir. Bundan dersimizi almalıyız.

İslam dini sadece oruçla namazla olsaydı Ebu Eyyûb el Ensari buralara kadar gelmezdi. Cihat dinin doruğudur. Biz de canımızla malımızla çalışmalıyız.

3-Alınacak diğer bir ders de Ayasofya Camisidir. Ayasofya Camisi hakkın batıla galebesinin sembolüdür.

Ayasofya Camii fetih nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Han’ın öz malıdır. Onu cami olarak vakfetmiştir, kıyamete kadar camii olarak kalması gerekmektedir.

4- Diğer bir ders de Ulubatlı Hasan’dır. Hepimiz Ulubatlı Hasan gibi aşkla şevkle bu yolda koşan bir Ulubatlı Hasan olmaya özen göstermeliyiz.

Bu vesile ile İstanbul’un Fethi’nin 566. yılını başta ceddimiz Fatih Sultan Mehmet Han, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in kutlu ashabından Ebu Eyyûb el Ensari Hazretlerini hayır ve minnetle yâd ediyor, şefaatlerine mazhar olmayı niyaz ediyoruz.
Onların yolunun yolcuları olarak, Hakk ve adâletin hâkim olduğu bir dünyanın bir an önce kurulması için, Ayasofya’nın bir an evvel Cami olarak açılması için, ümmetin ve tüm insanlığın maruz kaldığı maddî ve manevî zulümlerden kurtarılıp refah içinde yaşaması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi yüce milletimize bir kez daha ifade etmek isteriz.
İstanbul’un Fethi yeni bir çağın başlangıcı oldu, bizim mücadelemizde Hakk ve adalet ekseninde Yeni Bir Dünya’nın kurulmasına ve bütün ezilen insanlığın kurtuluşuna vesile olacak
İstanbul’un Fethi kutlu olsun.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021