SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ihlara Vadisi Bölge İllerine Tanıtıldı

Ihlara Vadisi Bölge İllerine Tanıtıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 22.04.2019 - 9:30

Ihlara Vadisi Bölge İllerine Tanıtıldı

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği İç Anadolu Bölgesi İHH Arama Kurtarma Ekipleri ile uzun mesafe Ihlara Vadisi Yürüyüşü gerçekleştirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen etkinliğe çok sayıda gönüllünün katıldığı belirtildi. Yürüyüşün Türkiye-Irak sınır hattında şehit düşen 4 askerimiz ve tüm şehitler anısına yapılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.
Aksaray İHH Başkanı Önder Özkan, Aksaray’ın ve Ihlara Vadisi’nin komşu illerde tanıtılmasının öncelendiği etkinliğe Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Niğde’nin arama kurtarma gönüllülerinin katıldığını söyledi. Yürüyüşe katılan gönüllülerin yurtiçi ve yurtdışında İnsani Yardım çalışmalarında bulunduklarını belirten Özkan, Hasandağı kış tırmanışından sonra Ihlara Vadisi ile iller arası koordinasyon çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Ihlara Vadisi’nin Aksaray’ın önemli turistik sahalarından biri olduğunu hatırlatan Özkan, özellikle yaz döneminde yaşanabilecek düşme, kaybolma, yaralanma, vb olaylar öncesi ekiplerin vadiyi tarama ve tanımaları açısından yürüyüş etkinliğinin kararlaştırıldığını ifade etti.

Güzelyurt Kaymakamı Muhammet Tugay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Ihlara Belediye Başkanı Ahmet Dinç ile biraraya gelip sohbet eden ekipler hatıra fotoğrafı çekinip, yürüyüşe başladılar.
Aksaray İHH Arama Kurtarma Birimi Başkanı Vedat Dirican’ın liderliğinde her hangi bir sorun yaşanmadan tamamlanan etkinlik sonrasında ekiplerin memnuniyetlerini kurumsal sosyal medya araçlarından illerindeki gönüllülere duyurdukları görüldü.

Özkan, işbirliği nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’a teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021