SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İHH’nin Okullarda Askıda Kıyafet Projesi yoğun ilgi görüyor

İHH’nin Okullarda Askıda Kıyafet Projesi yoğun ilgi görüyor

A - +

Aksaray Haberleri - 17.03.2017 - 12:39

İHH’nin Okullarda Askıda Kıyafet Projesi yoğun ilgi görüyor

Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aksaray İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği işbirliğinde yürütülen “Okullarda Askıda Kıyafet” projesiyle ihtiyaç sahibi öğrenciler için Emlak Kredi İlkokulunda stant açıldı.
Okullarda Askıda Kıyafet Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe; İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İHH Aksaray Şube başkanı Önder Özkan, Eğitim Bir-Sen Başkanı Murat Günaydın ve Öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Emlak Kredi ilkokulunda yaptığı konuşmada, projenin 6 okulda başlatıldığını söyledi.

Proje ile birçok ihtiyaç sahibi öğrenci okulda açılan standa gelerek istediği kıyafeti alabileceğini belirten Kartal, şöyle konuştu:

“Okullardaki öğrencilerimizin ihtiyaç sahibi ailelerine yada bu okulumuzun dışındaki ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz, istediği kıyafeti seçip alabilecek. Buradan bütün tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Kullanmadıkları kıyafet ve ayakkabı varsa bu okullarımıza İHH derneği aracılığıyla getirilebilir. Bu şekilde gelen kıyafet ve ayakkabıları bizler de ihtiyaç sahiplerimize dağıtacağız.”

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan da projenin, devlet ve sivil toplum kuruluşları dayanışmasının en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Bu projeyi inşallah diğer okullarda da yaygınlaştıracaklarını belirten Özkan, “Amacımız, gerçek, çok zor durumda olan ihtiyaç sahibi aileleri tespit etmek ve onlara yardım etmektir. Öğrencinin aç olduğunu, ihtiyaç sahibi olduğunu en iyi sınıf öğretmeni bilebilir. Biz bu projeyle en sağlıklı tespiti yapıp bizlere yapılan bağışları da sırayla belirlenen ailelere ulaştırmak istiyoruz.” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021