SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İHH’dan Yetimler ve Muhtaçlar Yararına Kermes

İHH’dan Yetimler ve Muhtaçlar Yararına Kermes

A - +

Aksaray Haberleri - 24.04.2017 - 16:46

İHH’dan Yetimler ve Muhtaçlar Yararına Kermes

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği, Belediye Binası yanında üç gün sürecek kermes (hayır çarşısı) başlattı. İlimiz ve dünya yetimleri ile ilgili etkili ve verimli projeler yürüten derneğin bu tür faaliyetlerle kaynak oluşturmaya çalıştığı öğrenildi.

Kermes açılışı Pazartesi saat 12.00’de yapıldı. Hayır çarşısında yetim annelerinin istekli ve aktif görev aldıkları gözlendi.

Görüşlerine başvurduğumuz Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN yetim ve muhtaçlara yardım etmek amacıyla kaynak oluşturmak için çeşitli projeler yürüttüklerini belirtti. İhtiyaç sahipleri için dahi olsa insanlardan bağış istemenin oldukça zor bir iş olduğunu ifade eden Özkan, amaçlarının bu tür faaliyetlerle Aksaray’da ve yurtdışında yetim ve muhtaçların ihtiyaçlarına ellerinden geldiğince yetişmeye, onların duasını ve Allah’ın rızasını kazanmak olduğunu söyledi. Özkan, ilimizde halihazırda Aksaray doğumlu 285 yetim emanete aylık 100TL burs verdiklerini, okula devam etme şartıyla üniversite sonuna kadar bu yardımın devam edeceğini sözlerine ekledi.

İHH Başkanı Özkan, hayırseverlerin zekatlarının yanısıra kermes gibi etkinliklerle yetimler ve ihtiyaç sahipleri için fon oluşturduklarını, bu yüzden toplumun her kesiminden hayır çarşısına katılım ve destek beklediklerini söyledi.

İHH, her yıl 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında Yetim Dayanışma Günleri etkinlikleri ile yetimleri sevindiriyor. Vakfın Türkiye’de 24.000 olmak üzere dünya genelinde toplam 95.000 yetim çocuğa aylık 100TLnın yanısıra bir çok önemli projelerle destek sağladığı biliniyor.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021