SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İHH’dan Yetimler İçin Büyük Proje

İHH’dan Yetimler İçin Büyük Proje

A - +

Aksaray Haberleri - 06.12.2015 - 14:57

İHH’dan Yetimler İçin Büyük Proje

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği İl merkezinde görev yapan okul müdürlerine ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesinin tanıtımını yaptı.

Programa vali Şeref ATAKLI, Belediye Başkan Vekili Süleyman CANBULUT, Emniyet Müdürü Mehmet ASLAN, ASÜ Rektörü Prof Dr Yusuf ŞAHİN, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer KARTAL, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil AKTÜRK, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt ALKAN, Müftü Cemalettin BAL, Eğitim Bir Sendikası Başkanı Murat GÜNAYDIN ve Nevşehir İHH Başkanı Baki Öncel ile tüm okul müdürleri katıldı.

Dernek Başkanı Önder ÖZKAN Aksaray’da 178 yetim emanetle ilgilendiklerini söyledi. Her hafta okul ders desteği, yüzme, basketbol, voleybol gibi spor etkinlikleri ve değerler eğitimiyle onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamaya çalıştıklarını ifade eden Özkan çocukların gelişiminde büyük oranda başarı sağlandığını belirtti. Konuşmasına il valisi ve tüm bürokratlara teşekkürle bitirerek sözü konuşmacı misafire tevdi etti.

Programa konuşmacı olarak İHH İnsani Yardım Vakfı Yurtdışı Yetimhaneler Sorumlusu Reşad BAŞER katıldı. Konuşmasına dünyada 400 milyon yetimin varlığını hatırlatarak başlayan Başer, Aksaray genelinde 178, Türkiye genelinde 17.550 ve dünya genelinde 68.500 yetimi sahiplendiklerini söyledi. Yetim hususunun inancımızda çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Başer öncelikle kendi çevremizden başlandığını, sonra dünyaya açıldıklarını söyledi. Yetimhanede büyüyen bir Afrikalı çocuğun şu an Gabon ülkesinin devlet başkanı olduğundan yola çıkarak, her yetimin dünyaya barış, huzur ve ufuk yayacak bireyler olabileceklerini, bunun da yetimlerle layıkıyla ilgilenerek başarılacağını söyledi.

Aksaray Valisi Şeref ATAKLI İHH’nın yetim projesiyle büyük bir hizmete imza attığını ve dua aldığını söyleyerek teşekkür etti. Devletin tüm birimleri olarak bu çocuklara her türlü desteği vereceklerini, okul müdürlerinin de aynı hassasiyetle bu meseleye sahip çıkacaklarına inandığını belirtti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021