SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İHH’dan Namaz Bilinci Çalışmaları

İHH’dan Namaz Bilinci Çalışmaları

A - +

Aksaray Haberleri - 19.02.2018 - 14:31

İHH’dan Namaz Bilinci Çalışmaları

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları ve Eğitim Birimleri işbirliğinde başlatılan namaz bilincini aşılama gayretleri meyve vermeye başladı.
Proje kapsamında 8-12 Yaş aralığındaki çocukların namazı sevmeleri ve namaz alışkanlığının ergenlik çağına girmeden oluşması amaçlanıyor.

PROJE NASIL UYGULANIYOR

Sadece İHH gönüllüleri değil aynı zamanda namaz konusunda hassas annelerin bir araya gelerek “Namazı Seven Çocuklar” adlı bir whatsap grubunun kurulduğu belirtildi. Çocuklar kıldıkları namazları akşam olduğunda annelerinin telefonundan gruba “Bu güne ait namazlarımı kıldım🌹🇹🇷✅🌙🙃😊” yazarak ve istedikleri sembolleri de yanına ilave ederek o günün raporunu sunmuş oldukları ifade edildi. Çocuklar ve anneleri, 40 günde bir Ulu Cami’de kılınan namaz sonrası yavrularımızın sundugu namaz programını izleyip birlikte yemek yiyerek hoş bir sada ile günü tamamlamış oluyorlar. Çocukların adeta yarışırcasına sahiplendikleri projede, katılım sayısının artarak devam ettiği söylendi.
Konu ile ilgili bilgi veren Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN, namazsız bir İslam anlayışının yanlış olduğunu, İslam’ı bütün olarak yaşamanın en doğru yol olacağını söyledi. Yetişkinler olarak namaz ibadetinde hassas ve örnek olunduğunda küçüklerin ibadete daha hızlı alıştıklarını gördüklerini belirten Özkan, Namaz Seven Çocuklar buluşmasının ikincisini gerçekleştirdiklerini, bu vesile ile Yazar Abdullah YILDIZ’ı davet ettiklerini söyledi. Dernek Başkanı Özkan, dernek olarak, kadınları toplumun en önemli dinamiklerinden biri olarak kabul ettiklerinden yola çıkarak bu proje vesilesiyle emeği geçen yetkili hanımefendilere ve tüm hanım gönüllülere teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021