SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İHH Sarıyahşi’de Birçok İyi İnsanla Buluştu

İHH Sarıyahşi’de Birçok İyi İnsanla Buluştu

A - +

Aksaray Haberleri - 05.02.2017 - 15:34

İHH Sarıyahşi’de Birçok İyi İnsanla Buluştu

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan ve İlçe teşkilatlarından sorumlu başkan yardımcısı Şenol Korkmaz yetim projesi ve Halep’e insani yardım tırı göndermek için Sarıyahşi’ye gittiler. İHH heyeti tır uğurlamasından sonra kurum ziyaretleri gerçekleştirdi. Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve AK Parti İlçe Başkanlığına yapılan ziyaretlerde il geneli ve yurt dışında yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verildi.

Sarıyahşi’de, Kaymakamlık ve Belediye önderliğinde halkın katkısıyla, çoğunluğu kömür olmak üzere muhtelif gıda malzemelerinden oluşan bir tır yardım dua ile ilçe merkezinden gönderildi. İHH heyeti İlçe Kaymakamı Yıldız Büyüker’i makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Fatih Ünsal’ın da hazır bulunduğu ziyarette bir sivil toplum kuruluşu olarak toplumun hızla gelişmesi ve iyileşmesi adına yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verildi. İHH’nın önce kendi mahallesinden başlayarak, dalga dalga dünyaya yardım ulaştırma gayretinde olan bir sivil toplum kuruluşu olduğundan bahseden Dernek Başkanı Önder Özkan, bu bağlamda mağdur ve muhtaç herkese yetişmeye çalıştıklarını söyledi. Özellikle yetim projesi hususunda Sarıyahşi’de tüm yetimlerin desteklenmesi ve topluma örnek insanlar olarak kazandırılmaları için kaymakamlık ve belediyeden destek beklediklerini belirten Özkan güçlü bir Türkiye için her alanda devlet-sivil toplum işbirliğinin önemini vurguladı. Garip, gurabaya ve muhtaçlara ilgileriyle halk arasında takdirle anılan İlçe Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Belediye Başkanı Fatih Ünsal konu hakkında detaylı açıklama yapıldı. İHH Dernek Başkanı Önder Özkan, bu projenin aylık 100TL ile bir yetimin eğitim, gıda, kıyafet, vb. ihtiyaçlarının karşılaması için sağlanan burs desteği olduğunu, bu desteğin yetimin üniversiteden mezun olana kadar devam edeceğini söyledi. Özkan, projeden 0-12 yaş arası, babası vefat etmiş, madden ihtiyaç sahibi olduğunu resmi makamlardan alacakları bir belge ile ispatlayan çocuklarımızın faydalanabileceklerini söyledi.

İlçe kaymakamı Yıldız Büyüker, projeye devletimizin verdiği önemden yola çıkarak bu hususta paydaş kurumlarla toplantı yapılacağını belirtti. Belediye Başkanı Fatih Ünsal yetim projesinin önemine değinerek, sadece Milli Eğitim ve Diyanet camiasında değil aynı zamanda tüm kurumlarda bunun uygulanabileceğini ifade etti. Ünsal, bu bağlamda ilk adımı kendi kurumunda atarak cüz’i miktarlarla yetimlere sponsor olarak, bu kutsal emanetlerin yüzlerini güldüreceklerini söyledi.

İHH Başkanı Önder Özkan, yetkililere yetimler ve muhtaçlar adına teşekkür ederek, kendilerine günün anısına, hayat standartlarının çok gerisinde yaşayan Afrika’lı insanların durumunu temsil eden, kitap ve defterin yerine kullanılan minyatür ‘Luh’u takdim etti. Özkan, devletin üst mertebesinde bulunan yetkililerin, toplumun yarasını sarmada dernek ve vakıflara verdikleri desteğin ne kadar önemli olduğunu Sarıyahşi’de mutlulukla yaşadıklarını ifade etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021