SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İHH Kadın Kolları Afrika’yı Anlattı

İHH Kadın Kolları Afrika’yı Anlattı

A - +

Aksaray Haberleri - 06.05.2017 - 14:56

İHH Kadın Kolları Afrika’yı Anlattı

Aksaray İHH Kadın Kolları tarafından tertiplenen, bir İHH yayını olan ‘’Afrika’da Müslüman Azınlıklar’’ kitap okuma yarışması sonrası Aksaray Kültür Merkezinde final programı gerçekleştirildi.

Hafız Ömer Yılmaz’ın Duha suresi okuyarak yetimleri gündeme taşımasıyla başlayan programda Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan bir selamlama konuşması yaptı. Dernek Başkanı Özkan, programı gerçekleştirme amaçlarının 15 Temmuz darbe girişimi sonrası özellikle gençlerin ülkemize daha çok sahip çıkmalarını hatırlatmak ve ilkelleştirilen, sömürülen Afrika ülkeleri ile savaş sonucu kendine gelemeyen komşu ülkelerin şu anki durumlarını dikkatlere sunarak sorumluluk bilinciyle hareket etmeyi aşılamak olduğunu söyledi.

Afrika ülkelerinde yer altı zenginliklerine rağmen halkın açlık sınırında bir hayat sürdüğünü dile getiren Özkan, günlük ortalama 6 saat yürümekle su ihtiyaçlarını gideren milyonlarca insanın varlığına dikkat çekerek, 4500 dolar ile bir SU KUYUSU açtırılabileceğini; yetersiz beslenmeden gözleri doğuştan görmeyen çocuklara 250 TL ile KATARAKT ameliyatı yaptırarak insanların sevdiklerini görmelerine vesile olunabileceğini; fuhuş, dilenci, organ, insan taciri mafyalarının tehdidi altında olan milyonlarca müslüman çocuğun 32 yetimhanede korunup kollanması için YETİM projesi kapsamında aylık 100 TL ile yetimlerin desteklenebileceğini belirtti.

Aksaray’da 285 yetim emanete düzenli olarak aylık 100 TL burs verildiği, büyük kardeşleriyle birlikte yaklaşık 750 yetime dönemsel yardımlarla destek olunduğu vurgulandı.

İHH Başkanı Özkan, herkesin insanlık yararına gönüllü hizmetlerde az çok yer almasının gerektiğini, böylece huzurlu, güçlü ve güven dolu bir Türkiye’yi hep birlikte tesis edebileceklerini ifade etti.

Programa katkı sağlayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, katılımcılara, toplumun daha da iyileşmesi adına özellikle genç yaşta sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak faaliyetlere katılmalarını tavsiye etti. Çocuklara küçük yaşta infak kültürünün aşılanmasının önemine değinen Aktürk, İHH davetiyle gittiği Sudan, Darfur’dan bir hatırasını paylaştı. Hayal edilemeyecek kadar yokluğun hissedildiği Darfur’dan bahseden Aktürk.’’ İki kilo et verdiğimiz bir kardeşimize: ‘’Bugünü kurtardın. Yarın ne yiyeceksin?’’ diye sorduğumda ‘’Sizi buraya kadar gönderen Allah, yarına da kefildir.’’ cevabı aç da olsa teslimiyet ruhunu kaybetmemiş milyonlarca muhtaca karşı sorumluluğumuzu tekrar hatırlatmıştır.’’dedi.

Selamlama konuşmalarından sonra Aksaray İHH Kadın Kollarından Etiyopya, Bangladeş, Arakan ve Sri Lanka’ya giden görevliler görsel sunularla salondaki gönüllüleri bilgilendirdiler. Kamplarda yaşayan binlerce insanın günlük 40(kırk)gr gıda ile beslenmelerinin, insanlığın içler acısı durumunu gözler önüne serdi. Kadın Kolları sorumlu başkanları, müslümanların Türkiye’nin kendilerini bir gün bu esaret ve sefaletten kurtaracağına olan ümitlerini de dinleyicilere ilettiler.

Program sonunda yarışmada dereceye girenlere ödülleri ve katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021