SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İftiraya Karalamaya Rağmen Oylarını Artıran Partiyiz

İftiraya Karalamaya Rağmen Oylarını Artıran Partiyiz

A - +

Aksaray Haberleri - 20.04.2015 - 14:10

İftiraya Karalamaya Rağmen Oylarını Artıran Partiyiz

Ak Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay yazılı yaptığı basın açıklamasında; Her seçimde kendisiyle yarışan, bin bir türlü iftiraya karalamaya rağmen alnının akıyla oylarını artıran, yorulmadan yılmadan halka güvenen Hakka inanan insanların oluşturduğu partinin adıdır AK Parti.

Bu anlayışla çıktığımız şerefli yolda 12 senedir halkın büyük teveccühü ile durmak yok yola devam dedik. Toplumsal birlik, beraberlik, kardeşlik yapısına önem vererek, insan odaklı ve “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla yeni hedeflerimize yürüyoruz. Sanılmasın ki yorulduk bilakis genç dava arkadaşlarımızla yolumuza devam ediyoruz. Geçen her zaman dilimi bizlere halka hizmet yolunda koşmak adına enerji ve heyecan katıp yeni projeler için ufkumuzu ve davamızı anlamayan insanların göremeyeceği ölçüye yükseltmiştir.

Aksaray Belediyesine AK Parti dönemi süresince vizyonumuzu misyonumuzu modern belediyecilik anlayışımızı halkımıza gösterdiği için derin teşekkür ve minnetlerimizi sunuyoruz. Bu güne kadar sözde icraat yapan insanların bugün yaptığımız icraat ve çalışmaları anlamasını elbette beklemiyoruz. Belediye Başkanımızın verdiği sözler üzerine gerçekleştirilen bütün projeler halkın destek ve teveccühünü kazanmıştır. Gerek tarihi yapı ile özdeşleşmek gerek modern dünyaya uyum sağlamak adına Aksaray’a kazandırmış olduğumuz yeni projeler ancak ve ancak geniş dünya görüşüne sahip insanların anlayabileceği türdendir.

Aksaray belediyemizin yapmış olduğu projelere değinmek gerekirse;

TANITIM VE TEŞKİLATLANMA

* Modern belediyeler modern simgelerle tanınır vurgusu ile logo çalışması yapıldı. Yeni logomuz şehrimizi tarihsel, kültürel ve modern açılardan temsil eden motiflerden oluşmaktadır.

* Ar-Ge: Belediyemizin halka daha iyi hizmette bulundurmak adına yeni dönem için kurulan Ar-Ge ekibinin de halkın ihtiyaçlarına karşılık gelen, daha modern, daha güzel bir kent oluşturmak ve geleceğe yönelik proje ve hizmetleri hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı.

* Beyaz Masa: Kent sakinlerinin her türlü şikâyet, istek ve görüşlerini iletebilecekleri bir belediye birimi olan Beyaz Masa 7/24 saat hizmet veren bu birim onlara ulaşan tüm görüş ve talepleri değerlendirmeye alarak çözüm üretmeyi ve verilen hizmetlerin daha verimli hale getirilmesini amaçlıyoruz.

* Kadın Koordinasyon Merkezini faaliyete geçirerek kadınlarımızın yönetime ve hizmetlere etkin katılımlarını sağlamak ve toplum içinde sorunlarını hep beraber aşmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

* Belediye teşkilatımızın kurumsallaştırmak adına yeni birimler kurularak şehrimizi Yeni Türkiye yolunda emin adımlar ile hazırlıyoruz.

* Mahalle Meclislerimizde halkımızı yönetime ortak ediyoruz. Halka birlikte çıktığımız bu yolda halkımızı seçimlerden sonra unutmuyoruz halkımız ile omuz omuza yürüyoruz.

* Belediyemiz çağın gerisinde kalmıyor bilakis çağa ayak uyduran bir belediyecilik anlayışı çerçevesinde hareket ediyoruz. Bu yönde mobil uygulamamız ile akıllı cep telefonlarınız ile artık belediye ile alakalı iş ve işlemler artık bir tık ötesinde.

ULAŞIM

* Yormayan ve akıcı bir trafik için bir gecede bitirdiğimiz yol çalışmaları ile ulaşımımızı daha iyi noktalara taşıyoruz. Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda ölü caddeleri canlandırmak için yeni yollar ve bağlantı yolları açılmıştır. Yayalarımızın kaldırımları kullanmasına engel olan kaldırım işgalleri ile büyük mücadele başlattık.

* Ulaşım Master Planı ile ulaşım sorunlarımızı işin ehline vererek araç sayısı, nüfus ve şehirleşme gibi unsurları dikkate alarak projelerimizi Avrupa standartları seviyesinde gerçekleştiriyoruz.

* Şehir merkezimizdeki trafik ışıkları teknolojiye uygun hale getirilerek, şehrimize estetik bir görünüş kazandırıldı.

* Şehir merkezimizde bulunan trafiğin bel kemiği, Büyük Bölcek köprüsü 26 metre girişli 35 metre çıkışlı ve şerit sayısı artırılarak trafiği rahatlatıyoruz.

* Toplu taşımada yeni dönem, 147 adet 2014 model araçlarımız ile halkımıza hizmet sunuyoruz. Yeni araçlarımız donanım, güvenlik ve konforlu bir arada sunmanın yanı sıra engelli uyumlu ve daha yüksek kapasiteye sahip araçlarımız şehrimizde ulaşım yeni bir çağ başlattık.

İMAR VE ALT YAPI

* İçme suyunu sürekli önümüze getiren, proje üretemeyen, sadece yıkıcı muhalefet eden bazı siyasi gruplar belediyenin ne yaptığını bilip bilmeden eleştirmeler yapmaktadır. Bu kesim görüldüğü ve anlaşılacağı üzere okumaktan ve araştırmaktan acizdir. Belediyemizin çıkarmış olduğu gazetede tam sayfa açıklama metni ayrılmış mobil uygulamada yapılan su sondajlarını tek tek anlatılmıştır.

* Aksaray halkımıza 800 hektar alanda yapılan 18 uygulamasının ardından söz verdiğimiz üzere 2 bin 800 vatandaşa tapularını verdik.

* Şehrimizin en önemli yaşam kaynaklarından biri olan TOKİ bölgesinin içme suyu hatları yenilendi. Toplam 13 bin metre uzunluğundaki isale hattının yenilenmesi ile TOKİ bölgesi su kesintilerine son verildi.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ

* Bir şehrin ilk izlenimi görsel temsilleridir. 1 yılda Aksaray’ın manevi değerlerini yansıtan Somuncu Baba, 2. Kılıçaslan ve Kapadokya Atları gibi anıt eserlerimizi şehrimize kazandırarak renklerine renk kattık.

* Şehrin en hâkim tepesine kapalı alana sahip Seyir Terası Projesini tamamlayarak Aksaray’ı kuş bakışı izleme imkânı sunuyoruz.

* Okullarda, Camilerde önemli çevre düzenleme çalışmaları ve kilitli parke döşemesi yapılarak şehrimiz insanının önemli kullanım alanları güzelleştirildi. Ayrıca belediye ekiplerimiz Ramazan Ayı ve Cuma günleri başta olmak üzere düzenli aralıklarla şehirdeki Camilerin temizliği kokuların en güzeli gül suyu ile yapılmaktadır.

* “Çocuklar parksız kalmasın” sloganı ile yola çıkarak her mahalleye bir park inşa ederek geleceğimizin emanetçilerini sevindirdik. Bu amaçla Cumhuriyet Mahallesinde içinde dinlenme spor ve yürüyüş alanlarının bulunduğu Dev Park Projemiz büyük ölçüde tamamlandı. Kılıçaslan Parkı 2. Etap çalışması ile ödüllü projemizin devamını getirerek katmerleştiriyoruz. Çevreci Belediyecilik anlayışımız parklarımızdaki güneş enerjili aydınlatma sistemleri ile gözler önüne serilmiştir.

* Yeşil Aksaray namımızı sürdürmek amacı ile yeşillendirme çalışmalarımız neticesinde 60 hektarlık alanda 80 bin fidan toprakla buluşturuldu.

* Modern şehirler mutlu insanlar sloganı ile Aksaray’ımızı modern aydınlatma sistemleri ile aydınlatıyoruz.

* Geri dönüşüm alanında büyük adımlar attık bu yönde ambalaj atıklarını daha profesyonel bir şekilde toplayarak geri dönüşüme kazandırıyoruz. Artık çöpler değersiz değil elektrik enerjisine dönüşüyor. 1,2 Megawatt gücündeki tesisten metan gazı ile elektrik üretiyoruz.

SAĞLIK

* Entegre Et Tesislerinin kalitesi Avrupa standartlarına yükseltildi. Halk hijyenli, güvenli ve kaliteli hizmete kavuştu.

* Profesyonel ekipler tarafından gıda üreticileri ve satıcıları yerinde denetleme yapılarak raporlar sonucunda ‘Günebakan Sertifikası’ ve ‘Günebakan Etiketi’ verilmeye başladı. Projemiz esnafın katılımı ve halkımızın desteği ile büyümeye devam ediyor.

* Evde sağlık ve bakım hizmeti alan vatandaşlarımızın sağlık uygulamalarına kişisel bakımlarında ihtiyaçların giderilmesine kadar pek çok alanda hizmet veren ‘ Huzurlu Yaşam Aracı’ çalışmaları başladı.

SOSYAL İŞLER VE HALKLA İLİŞKİLER

* Engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını artırmak amacıyla otopark ve toplu ulaşım araçlarını ücretsiz bunun yanında suyu yüzde 50 indirimli olarak hizmete sunuyoruz. Ayrıca 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımıza toplu ulaşım araçlarımız tamamen ücretsiz hale getirildi.

* Çarşı merkezinde Ulu Camii mevkiinde bulunan emekli büyüklerimizin dinlenmesi ve huzurlu bir ortamda sohbet etme imkânı sağladığımız Emekli Dinlenme Evi Projesini hayata geçirdik.

* Bayan vatandaşlarımıza yönelik meslek edindirme ve hobi kursları eğitimi veren AKMEK’in üretim ve sergi alanı olan AKMEK Sanat Atölyesi Park Site AVM’de hizmete sunuldu.

* Sosyal hayatın ve iletişimin vazgeçilmesi olan internet, kent meydanımızda ücretsiz olarak hizmet vermekte isteyen vatandaşlarımız 7/24 cepten, dizüstü bilgisayar ve tabletten internete erişme imkânı vermektedir.

* Şehrimizin en büyük Pazar yerlerinden olan Pazar Pazarının, daha iyi hizmet vermek ve çok amaçlı bir tesis olarak kullanılması için alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Pazar yerinin daha modern ve tesis şekline getirmek için çalışmalarımız devam ediyor.

* Vatandaşlarımızı mutlu gününde de acılı günlerinde de unutmuyoruz. Belediyemiz olarak acılı günlerine ortak olmak için, taziyelerini kabul edebilmelerine olanak sağlayan Taziye Çadırını masası sandalyesi semaveri, çayı ve şekeri olmak üzere acılı gününde yaslı ailemize bu imkânları tamamen ücretsiz hizmetine sunuyoruz.

* 11 Ayın Sultanı olan Ramazan Ayını büyük bir hasret ile bekliyor geldiği zamanda büyük şenliklerle karşılıyoruz. Bu vesile ile kent meydanında Ramazan Sokağı kurarak 20 gün boyunca hem büyüklerimiz hem de küçüklerimiz için manevi iklime uygun aktiviteler düzenledik. Ramazan boyunca 25 mahallede 20 bin vatandaşımız ile bir araya gelerek birlikte iftar yaptık, istişarelerde bulunduk.

* İşletmeciliği belediyemize ait olan Somuncu Baba Sofrası, kültür merkezi ve külliyenin yanında hizmete sunuldu. Somuncu Baba’nın adını yaşatacak bir restoran ile birbirinden leziz yemekler halkımızın hizmetindedir.

* Belediyemiz yerli halkın her kesimine el uzatmak amacıyla hayır sahipleriyle ihtiyaç sahiplerini bir araya getiren onları birleştiren ‘ Onlar Sizi Bekliyor’ yardım kampanyasını başlattık.

* Belediyemiz Osmanlı felsefesi ile hareket ediyor sokak hayvanlarımızı da unutmuyoruz. Şehrimizde misafir olan üniversiteli öğrencilerimiz ile el ele vererek; sokak hayvanların tüm aşıları eksiksiz yapılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığının desteği ile modern barınak yapımı için çalışmalara başladık.

KÜLTÜREL

* Zinciriye Medresesi adını yaşatmak adına eskisi gibi yeni dönemde de yeniden bilgi yuvası haline geldi. Medresemizde büyük bir kütüphane kurularak hizmete açıldı.

* Türkiye’nin en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Hasan Dağı’nda profesyonel sporcular Yamaç Paraşütü gösterisi yapıldı.

* Aksaray’da düzenlenen çevre illerdeki sporcu katılımı ile büyük bir bisiklet şenliği gerçekleştirdik.

* Şehrimize bir farkındalık katma adına Klasik Arabaların yarıştığı nostaljiyi canlandırdığımız halk tarafından büyük bir beğeni alan etkinlik düzenledik.

* Şehrimizi tanıtmak, şehrimizin maddi ve manevi değerlerini göstermek adına Aksaraylı fotoğrafçılarımız farklı açılardan şehrimizi görüntüledi. Yarışmada derece alan hemşerilerimizi ödüllendirerek başarılarını destekledik.

* Aksaray halkımızı sinema ve tiyatro kültürümüzün önemli duayenleri ile bir araya getirerek, kent meydanında açık hava sinema kültürümüzü büyüklerimizin anılarını tazeleyerek, küçüklerimize de bu kültürü tekrardan canlandırarak onlara farklı bir deneyim kazandırdık.

* Aksaray’ı hem yerel anlamda tanıtacak hem de Aksaray’ın manevi büyüklerinden Somuncu Baba’yı Türkiye’ye tanıtacak ‘Aşkın Sırrı: Somuncu Baba’ filmi çekimleri şehrimizin tarihi noktalarında çekimlerine başladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021