SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İdlib’e Eğitim ve Isınma Desteği

İdlib’e Eğitim ve Isınma Desteği

A - +

Aksaray Haberleri - 25.11.2019 - 12:08

İdlib’e Eğitim ve Isınma Desteği

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği 11. İyilik Tırını dualarla İdlib’e gönderdi.

Suriye’ye gönderilen yardımların yerinde denetlenmesi ve yapılan çalışmalara şahitlik amaçlı Aksaray’dan beş kişilik bir heyet Reyhanlı üzerinden Afrin’e gitmişti. İHH’nın Suriye’de yaşlılar, yetimler, yaralılar, hastalar ve sivil halk için yaptıkları hizmetlere şahit olan heyet, yaptıkları ziyaretin akabinde, bölgede gıdanın yanısıra çadırlarda soba, yakacak ve çocukların öğrenim görmeleri için okul malzemelerine ihtiyaçları olduğunu bildirmişlerdi.
Kandilimiz mübarek nu ile ilgili açıklama yapan Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN, Suriye ziyareti sonrası sosyal medya üzerinden çağrıda bulunduklarını, ayni bağışlarla 300 soba, okul kıyafetleri ve kırtasiye malzemelerinin kısa zamanda tedarik edildiğini ifade etti.

EĞİTİM EN ÖNEMLİ YARDIM
Bir ay önce Aksaray’da 20 okulda kırtasiye yardımı yaptıklarını belirten İHH Başkanı Özkan, gönderilen yardımların içinde en çok önem verdikleri yardım malzemelerinin eğitim ile ilgili olduğunu söyledi. Dokuz yıldır çadır hayatına mahkum milyonu aşkın insanın varlığına vurgu yapan Özkan, eğitilmeyen her bir bireyin kolaylıkla terörize edilebileceğini, böylelikle kendilerine ve başkalarına zarar verme riskinin olabileceğini belirtti. Bu bağlamda ayni bağış olarak bölgeye okul kıyafetleri ve kırtasiye malzemeleri gönderildiğini ifade eden Özkan, iyi niyetlerin büyük yardımlara dönüşmesinden duydukları sevinci dile getirdi.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, büyük çatışmaların ve dramların yaşandığı günümüz dünyasında Aksaray’ın komşuluk, kardeşlik imtihanını çok başarılı bir şekilde verdiğini sözlerine ekledi ve tüm hayırseverlere teşekkür etti.

İyilik tırı, Vaiz Mehmet Eser’in yaptığı dua ile yola çıktı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021