SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » İcra Yolu İle Çocuk Teslimi Son Buluyor

İcra Yolu İle Çocuk Teslimi Son Buluyor

Av.Nevin Ömeroğlu Demirel

Av.Nevin Ömeroğlu Demirel

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 17.09.2017 - 16:57

Değerli dostlarım Adalet Bakanlığı bosanmış ailelerin çocuklarını görmek için kullandıkları icra iflas yöntemine artık son veriyor . Buradaki amaç çocuğun bedenen ve ruhen yıpranmamasıdır .Çocuğunu mahkeme kararı olmasına rağmen ebeveyni göremiyorsa Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlügüne başvuracak . Çocuğu teslimde sıkıntı yaratan kisi kanuna aykırı davranışı nedeniyle 6 ay hapis cezasına mahkum olacak veya velayet karşı tarafa verilecek ve ya çocuga bir vasi atanacak .Bu gibi yaptırımlara maruz kalacak .
Eger cocugunuzu eşiniz teslim etmiyorsa siz Adli ve Mağdur Hizmetleri Müdürlügüne başvuracaksınız ve kurum çocuk teslimine uymayan ebeveyn ile telefon ile irtibata geçecek ve belirtilen günde ve saatte çocuğu teslim için uyarılacak ve kişi bu plana uymaz ise o takdirde Zorla yerine getirme işlemi kişi hakkında uygulanacak . Bu hizmeti psikologlar pedagoglar sosyal çalışmacılar yürütecek .

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021